hren
NEHAT POČELO SUÐENJE ANÐELKU LJUBICU ZA UBOJSTVO GORANA MELVANA
Kriv sam za smrt svojeg prijatelja - kazao je Anđelko Ljubić (28) kojemu je na Općinskom sudu u Splitu počelo suđenje zbog ubojstva iz nehaja Gorana Melvana (24).

Optužnim prijedlogom Ljubica se tereti daje 17. ožujka 2007. godine u Melvanovu stanu u Dominisovoj ulici u Splitu uzeo pištolj, iz njega izvadio okvir sa streljivom, pištolj uperio u smjeru Melvana kada je opalio metak koji je ostao u cijevi te usmrtio mladića. Općinsko državno odvjetništvo traži da se Ljubiću izrekne kazna od dvije godine zatvora i obvezna mjera liječenja od ovisnosti. Također mu je produžen pritvor. Na upit sutkinje da se okrivljeni izjasni slaže li se s predloženom sankcijom, Ljubić je kazao da se ne slaže, pogotovo u dijelu mjere liječenja jer smatra da više nije ovisnik o drogama.

Pucao i sebi u glavu

Goran mi je bio prijatelj deset godina. Pištolj sam mu dao ranije, a tog popodneva sam mu obećao da ću doći uzeti pištolj natrag. Te večeri smo sjedili na krevetima, jedan nasuprot drugom, i gledao sam televiziju. Bio sam pod utjecajem alkohola. Goran je pištolj izvadio iz ladice, te mi ga je dao. Tada sam izvadio spremnik s mecima ne sluteći da je u cijevi ostao jedan metak jer pištolj nisam repetirao. Goran me pitao da pištolj ponovno pogleda. Držao sam ga za ručku i uperio prema njemu da ga uzme. Goran je uhvatio za cijev i tada je došlo do okidanja - ispričao je Ljubić.

Kazao je daje pokušao zvati policiju i Hitnu pomoć, ali da od šoka nije uspio okrenuti broj tih službi. Zbog toga je, tvrdi, pokušao izazvati da netko drugi pozove policiju.

- Kroz prozor sam bacio na ulicu dvije stolice da bih skrenuo pažnju. No, to nitko nije primijetio. Zatim sam ispucao dva metka kroz prozor. Kako mi se činilo da ni na to nitko ne reagira tako da pozove policiju, iz očaja sam sebi pucao u glavu. No, Bog je valjda htio da je ostanem živ - kazao je optuženi kojem je metak prošao kroz vrat i glavu i izišao na predjelu lubanje iz uha.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost)

  veća je šansa da će se oružjen ranit oli ubit vlasnik ili nikor od njegovi nego da će ga korisno upotribit za samoobranu. doduše, ovo vridi ukoliko vlasnik nije kriminalac oli psihopat.
  endem

  oko 13 godina prije
 • oo (Gost)

  svi ljubići su u kurcu...

  oko 13 godina prije
 • gost (Gost)

  od soka nije moga okrenit broj..,a moga je bacat stolice i ponovo pucat...ma koja je to vrsta soka???

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  straj ga je blokira, boja se suočenja sa stvarnošću, i zato se na kraju pokuša ubit, a ne zaboravi da je bija pijan, i onda su sve reakcije usporene i idiotske, zarne

  oko 13 godina prije
 • gost123 (Gost_8144)

  ma kako god bilo niko ne moze sudit jer niko ne zna sta se desilo nego on.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij