Za kaznena djela osumnjičenima prijeti do 40 godina zatvora.
Prošlog je tjedna, na splitskom Županijskom sudu, potvrđena optužnica za revolveraški obračun 14. lipnja prošle godine u Kaštelima u kojem je ubijen Mario Boljat (36). Teško ubojstvo Boljata i pokušaj ubojstva Joze Čabraje (29) stavlja se na teret čak šestorici osoba.

Iako je, nakon tragičnog događaja bio osumnjičen tek Jakov Šimić (33), kasnije su za dva kaznena djela optuženi braća Mate (35) i Josip (39) Šuker, njihov rođak Ivan Radović (29), Toni Vitaljić (40 ) i Tomislav Šoljić (35). Vitaljić i Šoljić su u bijegu, sudit će im se u odsutnosti, a po utvrđivanju istražnog zatvora za njima je izdana tjeralica i Europski uhidbeni nalog.

U optužnici stoji kako su se nemile scene u Kaštelima događale nešto prije 23 sata, u ulici don Klementa Tadina u Kaštel Kambelovcu. Boljat je ranije istukao Šimića, a ovaj je, kako bi mu se osvetio, poveo sa sobom još pet osoba u nakani da ga usmrte. Tražili su ga po kafićima u Kaštel Lukšiću, a kad im potraga nije pošla za rukom, Šimić je nekoliko puta zvao Boljata na mobitel i nagovarao ga da se obračunaju 'jedan na jedan'. Boljat je pristao. Sa sobom je poveo Jozu Čabraju i Josipa Kunca, dvije skupine našle su se ispred veslačkog kluba.

Čabraja se počeo prepirati i naguravati sa šestoricom, Šimić je tada uzeo pištolj i ispalio više hitaca prema Boljatu i Čabraji. Boljata je pogodio u nogu, pao je na pod, a onda su ga braća Šuker, Radović i Vitaljić udarali tupo tvrdim predmetima po glavi i tijelu.

U obranu Boljata stao je Čabraja, ali nije uspio jer su ga i dalje tukli. Sve dok nije ispalio hitce u zrak.

Netko od prisutnih je tada vikao "Majku ti jebem, jeben ti majku, ubij ga..."

Mario Boljat zadobio je ozljede leđa, stražnjice, glave, nagnječenje mozga i prijelom ljubanje, a smrtonosne hice zadao mu je Tomislav Šoljić, dok je glavom bio okrenut prema dolje.

Čabraju je, u bijegu prema moru, u leđa, prsa, kralježnicu i nogu pogodio Šoljić nakon čega su petorica dotrčala do Čabraje, koji je ležao na podu, i udarali ga po glavi i tijelu pri čemu je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Od smrti ga je, stoji u optužnici, spasila hitna reakcija liječničke službe.

Predmetnu raspravu vodit će Sudsko vijeće na čelu sa sucem Dinkom Mešinom. Za ova kaznena djela osumnjičenima prijeti do 40 godina zatvora.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij