Na splitskom Općinskom sudu za bacanje molotovljevih koktela na obiteljsku kuću u Vinjanima Gornjim nepravomoćno su osuđeni Ivo Garac i Ivan Tanta. Zmijavčanin Garac dobio je deset mjeseci zatvora dok je Tanta, koji je iz Kaštel Sućurca, osuđen na sedam mjeseci zatvorske kazne.

Sve se zbilo u noćnim satima u rujnu prošle godine kada su boce sa zapaljivom tekućinom završile na adresi obitelji s troje djece na spavanju. 

U optužnicu ih se tereti da su 13. rujna zapaljivu tekućinu nabavili na benzinskoj pumpi, a svoj pohod krenuli su iza 3 sata u noći. Na prozor prizemlja Garac je bacio dva molotovljeva koktela. Tanta je čuvao stražu.

U autu Volkswagen Touareg, kojim je upravljao Ivo Garac, bila je i djevojka protiv koje je prvotno podnesena kaznena prijava, ali je Državno odvjetništvo ipak odustalo od pokretanja postupka. 

Kako je Garac i ranije bio osuđivan, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i tri mjeseca. Prije je bio osuđivan zbog teške tjelesne ozljede, prijetnji i pripreme kaznenog djela.

Izvor: Dalmacija news


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij