hren
Tomislav Jakšić (56) iz Kaštel Gomilice, radnik poduzeća Kemo Kompleks (bivši Jugovinil), smrtno je stradao od udara struje dok je popravljao kvar u visokonaponskoj ćeliji.

Nesreća se dogodila danas oko 9.30 sati u pogonu termoelektrane poduzeća u Kaštel Sućurcu kada je Jakšić trebao ukloniti kvar u visokonaponskoj ćeliji, a pogreškom je ušao u ćeliju koja se nalazila pod naponom umjesto u ćeliju koja nije bila pod naponom.  Kvar se tijekom jutra dogodio u visokonaponskoj ćeliji A11 koja je za potrebe popravljanja kvara isključena i nije bila pod naponom, no Jakšić je iz zasad neutvrđenih razloga ušao u visokonaponsku ćeliju A8 koja je uredno radila i izazvala je strujni udar koja ga je na kraju stajala života.

Nesretni Jakšić preminuo je na mjestu događaja.Na očevid je osim policije izašao i inspektor zaštite na radu Duje Reljić. Tijelo Tomislava Jakšića, inače dugogodišnjeg radnika Jugovinila i Kemo kompleksa, prebačeno je na Odjel patologije splitske bolnice na Firulama. Kolege pokojnog Tomislava Jakšića u šoku su i nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima o tom tragičnom događaju.  Samo su rekli da se radilo o iskusnom radniku s dugogodišnjim stažem koji je uskoro trebao otići u mirovinu.

Izvor: Jutarnji list


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost)

    Naka mu je laka Hrvatska zemlja

    oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij