hren

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba provedenim zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Davanje lažnog iskaza i Sprječavanje dokazivanja.

Utvrđena je sumnja da je pet osoba ( u dobi od 40, 38, 32, 36 i 31 godine) tijekom ispitivanja u svojstvu svjedoka-oštećenika u Policijskoj postaji Kaštela premda prethodno upozoreni od strane policijskog istražitelja da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo isti iako svjesni navedenog neistinito su izjavili na zapisnik da im je u rujnu 2019. jedna osoba prijetila smrću, te su postupajući na opisani način ostvarili obilježja kaznenog djelo Davanje lažnog iskaza, a 40-godišnjak i kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja.

Nadalje, utvrđena je sumnja da tijekom kriminalističkog istraživanja događaja u kojemu je prijavljen 27-godišnjak za kazneno djelo prijetnja na području Zračne luke Split, također u rujnu 2019. isti nagovorio četiri osobe ( u dobi od 40, 30, 27 i 36-godina) koji su potom dogovorili i uskladili sadržaj iskaza da nisu čuli prijetnje iako su znali da to nije istina. Navedenim postupanjem su na strani 27-godišnjaka ostvarena obilježja kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja, te na strani ostalih navedenih obilježja kaznenog djela Davanje lažnog iskaza

Također je utvrđena sumnja da je u srpnju 2019. na području Kaštela spomenuti 40-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnja na štetu jedne osobe, nakon čega je nagovorio 31- godišnjaka i 36-godišnjaka da policijskim službenicima daju lažne iskaze da su se nalazili na mjestu počinjenja kaznenog djela i da prijavljeni nije prijetio oštećenom. Na takav način su na strani 40-godišnjaka ostvarena obilježja kaznenog djela sprječavanje dokazivanja, dok su na strani spomenute dvojice ostvarena obilježja kaznenog djela Davanje lažnog iskaza.

Protiv svih navedenih su podnesene odgovarajuće kaznena prijave nadležnom državnom odvjetništvu, javljaju iz PUSD.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij