Patolozi svjedočili o ranama.
Svjedočenjem splitskih patologa Antonia Alujevića i Marije Definis Gojanović nastavljeno je suđenje šestorici okrivljenika za ubojstvo boksača Marija Boljata zvanog Pajkić. 

Boljat je ubijen u sukobu prije godinu dana u Kaštelima. U optužnici se navodi kako su ga izudarali. Potom mu je hicima iz pištolja, dok je bespomoćno ležao na zemlji, presudio Tomislav Šoljić, koji se od događaja nalazi u bijegu. 

Državno odvjetništvo tereti Jakova Šimića da je iz osvete zbog batina okupio svoju družinu te da su obilazili kafiće kako bi pronašli Boljata u nakani da ga usmrte. Našli su se pred veslačkim klubom u Lukšiću. Boljat je došao s Jozom Čabrajom, dočekali su ih Šimić i ekipa.

Boljat je na glavi imao ranu koju je patologinja Definis Gojanović okarakterizirala kao osobito tešku, no smatra da su neposredni uzrok smrti bile strijelne rane leđa. 

U sukobu su hicima iz vatrenog oružja ranjeni Šimić i Čabraja. Patolog Alujević smatra da je vrlo vjerojatno da se metak, koji je pogodio Šimića u prepone, odbio od tla. Završio je plitko u tijelu. Nije se mogao izjasniti s kolike je udaljenosti pucano. 

Čabraja je, pak, zadobio prostrijelnu ranu lijeve natkoljenice s mnogostrukim prijelomom. Ozljeda je teška, ali ne i osobito teška opasna po život jer nije došlo do oštećenja arterije. 

Pogođen je i u tri puta u prsa. Ozljede su okarakterizirane kao lake i teške. Čabraja je imao nevjerojatnu sreću jer meci nisu pogodili vitalne strukture.

Čabraji je izbijen zub i puknuta usnica, a dobio je i podlijeve i nagnječenja oko očiju. Radilo se o više udaraca tupo-tvrdim predmetom, što može biti šaka, ali i bilo koji drugi predmet poput noge, kamena ili letve, zaključila je patologinja.

Izvor: Dalmatinski portal


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada