hren

Vatrogasci se već treći dan bore s velikim požarom kod Segeta Gornjeg. Iako se jučer prijepodne činilo da više nema otvorenog plamena, vatru je poslijepodne rasplamsao jak vjetar. Sve su kuće u Labinu Dalmatinskom obranjene, a u zaseocima dežuraju vatrogasci s vozilima. Vatrogascima od ranog jutra ponovno pomažu i zračne snage.

Vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević za N1 je rekao da na požarištu još uvijek ima otvorene vatre. “Gori trenutno u brdima, na sjevernoj i istočnoj strani. Nema opasnosti za kuće, a puštena je i struja, ali ima otvorene vatre koju gase dva kanadera na brdu prema Labišnici”.

Dodao je da strahuju da će se zbog juga situacija ponovno pogoršati, ali uzdaju se u sutrašnju promjenu vremena, koja bi trebala donijeti kišu.

Na terenu je 106 vatrogasaca s dva kanadera.

- Pomoć nam je došla iz cijele Hrvatske. Zahvaljujem svim kolegama. Nadamo se da ćemo zaustaviti ovo širenje požara. Važno je da smo obraniti Labin Dalmatinski. U zaseoke nam je bio problem doći s velikim vozilima jer su putevi često nepristupačni. Snalazimo se kako znamo, kazao je Roko Maletić, zapovjednik DVD-a Kaštela.

Opožarena površina koja je jučer nešto prije podneva iznosila nešto manje od 800 hektara se, po prvim procjenama, udvostručila na 1600 ha nakon što se jučer iza 13 sati ponovno razbuktao požar.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij