hren
Požar koji je poslijepodne izbio u kaštelanskom zaleđu, na području Labinske drage, vatrogasci su uspjeli ugasiti u predvečernjim satima, izvjestili su kaštelanski vatrogasci.

U gašenju požara u kojem je izgorjelo oko hektar i pol niskog raslinja, sudjelovalo je i poseban protupožarni vlak s cisternom napunjenom vodom.

Požar je izbio u blizini tračnica željezničke pruge, neposredno nakon što je njima prošao željeznički vlak pa se, prema prvim informacijama, vjeruje kako je kočenje vlaka izazvalo iskrenje koje je zahvatilo raslinje te preraslo u požar.

Takav uzrok požara u tom dijelu kaštelanskog zaleđa je uobičajen, navode vatrogasci.

Izvor: Glas Dalmacije


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost)

  znaći čisti se teren za ziđanje novih kućica od 4-5 katića, a vlasnici su jadne izbjeglice iz BiH, i socijalni slučajevi u Rvata

  oko 12 godina prije
 • x (Gost)

  ne dilite ljude na takav naćin, nego samo na dobre i loše, sve ostalo je pogrešno!

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  pa to je i napravljeno

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  bila-vidila...

  oko 12 godina prije
 • ferata (Gost)

  Zgodno je napisati u članku kako je izbio požar neposredno po prolazu vlaka,uzrokovan kočenjem.
  Zgodno bi bilo napisati da je izbio poažar po prolazu vlaka koji je išao u usponu,a vlak koji koči u usponu,to treba vidit . :?

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  I vlak koji ide u uspon t.j. od K.Starog prema Labinu isto tako može izazvat požar dragi moj ferata.Lokomotive su takve kakve su, u većini stare i u dimnjacima nemaju (ili imaju loše) iskrolovke.Od Starog do Labina je jedan od največih uspona i kad se formira kompozicija od 20-30 vagona, lokomotiva ima teška naprezanja i \"stenje\" uzgor a iz fumara lete iskre sve u šesnaest.I kad pune bilo koji vitar, a fala bogu oko pruge ima lako zapaljivog materijala koliko očeš, zna se što slijedi-požar. Po noći se to jako dobro vidi.Sve je to viđeno i snimljeno.Ferata moj budi pozdravljen.

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij