hren
 

Petnaestogodišnjem Anti Malači operiran je nos, od udaraca su mu pomaknuti zubi, ima brojne hematome.../Joško ŠUPIĆKAŠTELA - Petnaestogodišnji Ante Malača iz Rudina teško je ozlijeđen nakon što ga je u školskom dvorištu pretukao I.S. (42) iz Kaštela, inače otac osmogodišnjeg učenika iste škole. Stravična scena za osnovnoškolce koji su promatrali batinanje osmaša dogodila se u petak oko 7.30 sati ispred Osnovne škole Filip Lukas u Kaštel Starom. U školskom dvorištu se s ostalom djecom nalazio i Ante Malača koji je zajedno s osmoricom svojih kolega bacao petarde.

U jednom trenutku se neki čovjek zaletio prema meni. Zapeo mi je nogu zbog čega sam pao na pod, a da nisam imao torbu, udario bih glavom. Kada sam se dizao s poda, udario me nogom u glavu, pa sam opet završio na tlu. Nastavio me tući i na podu zbog čega sam nakratko izgubio svijest. Petarde nisam bacao nikome pred noge, niti me tko opominjao da to ne radim — teško i nerazgovijetno govori ozlijeđeni petnaestogodišnjak.
Njegov otac Mijo kaže kako bi sve završilo i gore da se u sprječavanje daljnjeg batinanja njegova sina nije umiješao ravnatelj škole Petar Mustapić i još jedna čistačica koji su I.S. odvojili od Ante kojeg su kola Hitne pomoći prevezla na ORL splitske Kliničke bolnice.
Moj sin je s teškim ozljedama zaprimljen u bolnicu. Slomljena mu je nosna kost zbog čega je bio podvrgnut gotovo dvosatnoj operaciji. Uz to je zadobio i mnoštvo hematoma, od udaraca su mu pomaknuti i zubi, a evo tek danas, tri dana kasnije, otvorilo mu se lijevo oko. Desno je još uvijek otečeno, s mnoštvom podljeva i zatvoreno — govori otac Mijo.
I.S. do sada nije ostvario niti jedan kontakt s obitelji Malača kako bi provjerio što je s dječakom. Jedino što Mijo zna jest to da će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Dodaje da je već uzeo odvjetnika, te da će stvar osim kaznene prijave dobiti svoj rasplet i u privatnoj parnici koju će pokrenuti protiv nasilnog muškarca.
Svjestan sam da je Ante malo živ momak, no nije mi jasno zašto je napao baš njega kada ih je više bacalo petarde. Ne bi mi bilo krivo da ga je udario nogom u zadnjicu ili mu dao pljusku, ali ga ovako dovesti do stanja neprepoznatljivosti, to je nešto za što taj gospodin treba odgovarati.
KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • mala (Gost)

    ma sta,ni vlastiti roditelj nebi triba imat pravo pleskat i tuc svoje dite,a tek neki majmun koji sigurno i kuci sve probleme rjesava sakama,sram ga bilo i tako davati uzor svome sinu,nakon sta bi ga sudila otisla bi mu na kucna vrata i pribila ga ko konja,i onda bi mu one petarde radi kojih je napravija toliki shou strpala u usta i zapalila

    oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij