hren

Pješak je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće /Ante SABLJIĆKAŠTELA - Očevidom što ga je u kasnim večernjim satima obavio istražni sudac Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan utvrđeno je da je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila 16. prosinca 2004. u Kaštel Starom, na Cesti dr. Franje Tuđmana, život izgubio Ilija Boljat (63). Na pješaka Boljata je u 21.58 sati naletio 21-ogodišnji Teo Perica iz Kaštel Staroga upravljajući svojim opel kadettom GSI (ST 869-MD).

 Utvrđeno je također da u nesreći nije sudjelovalo nikakvo drugo vozilo, koje bi, navodno, prešlo preko tijela već oborenog pješaka.
Tijekom očevida, obavljenog u suradnji s prometnom policijom, utvrđeno je da se opel kadett velikom brzinom kretao u smjeru Trogira, da bi 30-ak metara prije pješačkog prijelaza, na autobusnoj postaji u Kaštel Starom, naletio na Iliju Boljata koji je pelazio cestu s njegove lijeve strane, s južne na sjevernu stranu kolnika. Vozilo je pješaka zahvatilo prednjom lijevom stranom i odbacilo 50-ak metara od mjesta udara. Od zadobivenih ozljeda pješak je preminuo na mjestu nesreće.
Tragovi kočenja u duljini od 50 metara upućuju na to da se opel kadett kretao vjerojatno dvaput većom brzinom od dopuštenih 40 kilometara na sat na tom dijelu prometnice. Stvarna brzina znat će se, ipak, nakon vještva sudskog vještaka Vinka Ugrine, koji je također sudjelovao u očevidu.
Premda je alkotest vozača Perice bio negativan, istražni sudac dao je nalog za testiranje njegove krvi na alkohol i opijate.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij