Croatian English French German Italian Spanish

NAJBOLJA EKIPA SVETA MARTA
Prije 1165 godina, 4. ožujka 852., izdana je Trpimirova darovnica u kojoj se prvi put spominje ime Hrvat, a tog datuma prisjetili su se učenici i djelatnici škola Bijaći i Kneza Mislava te njihovi gosti, koji su bili dio ovogodišnje manifestacije «Sačuvajmo Bijaće u 21. stoljeću».

U ORGANIZACIJI GRADA KAŠTELA
Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već gotovo pedeset godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

U ORGANIZACIJI GKK
Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, ponovno će biti gost Gradske knjižnice Kaštela. Nakon što je njegova prva knjiga "1000 dana proljeća" postigla ogroman uspjeh u Hrvatskoj i šire, putopisnim predavanjem u srijedu, 22. veljače s početkom u 19 sati u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu predstavit će publici i svoju novu knjigu “1000 dana ljeta”.

NAŠI I VLAŠKI
Kako izgleda kolorit suživota fetivih i Vlaja, ove su subote u sućuračkom kinu Sv, Juraj, kroz predstavu «Naši i Vlaški», ispričali članovi KPU Kampanel, KUD-a Putalj, ženske vokalne skupine Kaštelanke te UG-a Ajmo zapivat.

U SPLITU 5. I 6. OŽUJKA
U koordinaciji KUU SV.Kliment, Udruge veterana 4 gardijske brigade te Udruge veterana Vojne policije i sudionika Domovinskog rata Zadarske županije putem casting agencije Serena održat će se audicija za statiste u igranom filmu i tv seriji “General“ redatelja Antuna Vrdoljaka o životu i ratnom putu junaka Domovinskog rata, generala Ante Gotovine.

PREDSTAVA O SUŽIVOTU BODULACA I VLAJA
U organizaciji KPU Kampanel, u subotu 18. veljače sa početkom u 19 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, odigrat će se humoristična predstava ''Naši i Vlaški''. Ulaz na predstavu je besplatan.

ZBOG ZANIMANJA PUBLIKE
Zbog velikog interesa kojeg su Kaštelani pokazali za hit predstavu Pendrekmen, viškog kazališta Besa, ove subote, 18. veljače u 20 sati, u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, predstava će se još jednom naći pred kaštelanskom publikom.

HIT PREDSTAVA KAZALIŠTA BESA ODUŠEVILA KAŠTELANSKU PUBLIKU
Nakon što je posljednjih pola godine svoje „genijalne“ istrage provodio širom Hrvatske i susjednih nam država, te punio dvorane izazivajući različite reakcije publike, Pendrekmen je sinoć po prvi put svoju policijsko umijeće pokazao i kaštelanskoj publici, koja je do posljednjeg mjesta ispunila Kulturni centar u Kaštel Lukšiću, a tražila se i stolica više.

KNJIGA VILIMA KARLOVIĆA
- Izuzetna mi je čast i poseban emotivni trenutak što vas večeras mogu uvesti u predstavljanje ove knjige prepune ljubavi i praštanja – kazao je na početku predstavljanja knjige «Preživio sam Vukovar i Ovčaru», Hrvoje Maleš, u ime Kriznog eko kaštelanskog stožera – udruge KEKS, koji su sudjelovali u organizaciji ovog događanja u dvorcu Vitturi.

PREDSTAVA KAZALIŠTA BESA
Ove subote,11. veljače, sa početkom u 20 sati u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, odigrat će se predstava Pendrekmen kazališta Besa.

VILLA KUFER U PODVORJU
Kratkim pričama iz svojih šest do sada objavljenih knjiga Tonka Alujević nasmijala je, zagrijala i oduševila kaštelansku publiku, koja se u utorak uvečer okupila u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu.

POTRESNO SVJEDOČANSTVO
Predstavljanje knjige «Preživio sam Vukovar i Ovčaru», autora Vilima Karlovića, održat će se ovog petka, 10. veljače, s početkom u 19 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

IZLOŽBA U LAUBI
Robert Jozić pripadnik je mlađe, odnosno sada već srednje generacije kipara koja se formirala u javnom oku kroz nekoliko Trijenala kiparstva u Gliptoteci HAZU. Riječ je o generaciji kojoj pripadaju i Predrag Pavić, Igor Ruf, Jelena Azinović, Neven Bilić...

PORTAL VAM POKLANJA BESPLATNE ULAZNICE
Nakon istrage koju je provodio u Srbiji, BiH, istočnoj slavoniji te dalmatinskim otocima i prepunih dvorana u Kiseljaku, Vitezu, Belišču, Hvaru... (koje su samo su potvrda kvalitete ove urnebesne komedije) Pendrekmen stiže u Kaštela u subotu, 11. veljače u 20 sati u Kulturni centar u Kaštel Lukšiću.

U četvrtak, 9. veljače s početkom u 15.40 autor fotografija, Davor Rostuhar će edukativnim predavanjem otvoriti Izložbu edukativnih plakata “Hrvatska iz zraka” u restoranu Učeničkog doma SŠ Braća Radić.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE JOSIPA JURČEVIĆA
- Ova knjiga svjedočanstvo je, ne samo pojedinačnih herojstava opisanih u ovoj knjizi, već herojstava tisuće hrvatskih branitelja, njihovom zanosu, neustrašivosti i zajedništvu – kazao je na predstavljanju knjige «Heroji hrvatskog Domovinskog rata – svjedočanstva», njen autor Josip Jurčević.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE PROF.DR. SC. JOSIPA JURČEVIĆA
U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Koordinacije udruga borbenih postrojbi iz Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije, ovoga ponedjeljka, 6. veljače, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održat će se predstavljanje knjige „Heroji Hrvatskoga domovinskog rata – svjedočanstva“, autora povjesničara prof. dr. sc. Josipa Jurčevića.

Predstavljanje najnovije knjige autorice Tonke Alujević “Villa Kufer” održat će u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u utorak 07. veljače u 19 sati u Muzejskom prostoru Podvorje u Kaštel Sućurcu.

DVANAESTU GODINU U HRVATSKOJ
Diljem Hrvatske, u cijelom nizu muzeja i muzejskih institucija, u petak navečer, 12. godinu za redom, održala se Noć muzeja, a tema ovogodišnje manifestacija bila je «Glazba, glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo».

KAŠTELANSKI AUTOR U ZAGREBAČKOJ GALERIJI
Lauba - kuća za ljude i umjetnost u Zagrebu započela, je izložbenu godinu dvanaestim izdanjem ZGRAFa, manifestacijom grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija no odmah po njegovom završetku nastavlja svoj izložbeni program.  Rezervirajte u svojim kalendarima datum 27. siječnja, 19 sati, za otvorenje prve samostalne izložbe akademskog kipara Roberta Jozića u Laubi, naslovljene "Krdo".

12. MANIFESTACIJA
U više od 100 hrvatskih gradova i na više od 200 lokacija i ove će se godine, u petak, 27. siječnja, obilježiti Noć muzeja, u kojoj će sudjelovati brojni muzeji, različite ustanove čija je djelatnost vezana uz prikupljanje i čuvanje materijalne i nematerijalne kulturne i povijesne baštine i drugi, a u 12. Noći muzeja sudjelovat će i ove godine Muzej Grada Kaštela.

Vezane vijesti

Vezane vijesti