EDUKATIVNA MUZEJSKA AKCIJA MUZEJA GRADA KAŠTELA
U povodu Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja, u okviru edukativne muzejske akcije i nagradne igre Hrvatskog muzejskog društva, u Muzeju grada Kaštela održavati će se  muzejski projekt pod nazivom Izložba, slikovnica i radionica - živa slikovnica ''Priča o Kaštel Lukšiću''. 

KONCERT NAJBOLJIH DRUŠTAVA, ANSAMBALA, UMJETNIKA
Članovi Hrvatskog glazbenog društva Biranj ovog se tjedna pripremaju za sudjelovanje na najreprezentativnijoj manifestaciji od državnog značaja najboljih predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj „Razglednica 6“, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, koja će se održati u nedjelju 30. travnja, u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu,  s početkom u 19 sati.

ČAKAVICA I UČENICI
Ovogodišnja, 26. Čakavska večer osnovne škole Bijaći, pod nazivom „Sve ČA jeman i sve ČA mi triba“, održat će se  u četvrtak,  27. travnja,  u 19.30 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu.

ŠTO JE NAUMIO USAMLJENI VUK
Najmlađa skupina glumaca KUD-a Karol Wojtyla, kao poklon za kraj ovih uskrsnih blagdana, u kuli Cambi, ove je subote  članovima svojih obitelji i prijateljima izvela predstavu „Usamljeni vuk“ Ratka Bjelića.

KONCERT U CERKJU
Članovi veteranske grupe i mandolinskog orkestra KUD-a ˝Ante Zaninović˝ proteklog vikenda gostovali su u Kranju i u Cerklju na Gorenjskom te su sudjelovali na 10. Večeri folklora u organizaciji Folklornog društva Cerklje, koji su Kaštelane i pozvali na ovo jubilarno druženje folkloraša.

PREDAVANJE U ORGANIZACIJI ROTARY KLUBA
Što donosi projekt Perpetuum baštine, koje su njegove vrijednosti, kako će se financirati, kao i druge informacije o ovom projektu, zainteresiranim kaštelanima ovog je četvrtka u dvorcu Vitturi predstavila savjetnica za EU fondove Grada kaštela, Marijana Mišerda Bajić.

STRUČNI SKUP U SKLOPU PROGRAMA ČAKAVSKE VEČERI
U nastavku programa 26. ČAkavske večeri OŠ Bijaći, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i OŠ Bijaći iz Kaštel Novog, u petak, 21. travnja s početkom u 16 sati će se u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću za učitelje hrvatskog jezika Splitsko-dalmatinske županije održati stručni skup Srednjodalmatinska toponimija.

Smotra dječjeg stvaralaštva „Kaštel Mali“ jedinstven je programu u Kaštelima, osmišljen i namijenjen kaštelanskoj djeci koja, u periodu trajanja smotre imaju, ne samo priliku za nastupe, već uživaju i u nizu besplatnih predstava i pričaonica te ostalih programa edukativnog i zabavnog karaktera.

RADOST USKRSNUĆA 2013./2015.“ I KAŠTELANSKE ŠTORIJE 2015./2016.
Zbornici Gradske knjižnice Kaštela "Kaštelanske štorije 2015./2016." i "Radost uskrsnuća 2013. – 2015." predstavljeni su u utorak, 18. travnja u prepunoj dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.

MANIFESTACIJA U PREDSEZONI
Osim Adventa u Kaštelima i Kulturnog ljeta, Kaštela su od utorka navečer bogatija za još jednu manifestaciju koja objedinjuje cijeli niz manjih manifestacija i događanja, Kreativno proljeće u Kaštelima.

USKRSNI PONEDJELJAK U DRUŠTVU FOLKLORAŠA
Članovi kulturno umjetničkog društva Putalj, najmlađeg umjetničkog društva u Kaštelima, Uskrsni ponedjeljak iskoristili su za jedan bogat koncert, na kojem su svojim sugrađanima i gostima pokazali pravo bogatstvo tradicijske baštine kroz pjesmu i ples.

U VITTURIJU I KAŠTILCU
Gradska knjižnica Kaštela poziva vas na predstavljanje zbornika Gradske knjižnice Kaštela "Kaštelanske štorije 2015./2016." i "Radost uskrsnuća 2013. – 2015.". Predstavljanje zbornika održat će se u utorak, 18. travnja s početkom u 18.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

RADIONICA U KAŠTELANSKOM KAZALIŠTU
I dok su njihovi ukućani odrađivali posljednje pripreme za obilježavanje Uskrsa, nekolicina najmlađih Kaštelana vrijeme je provela u Kulturnom centru, gdje su sudjelovali u radionici . bajkaonici pod nazivom Maštaonica, koju je za njih organiziralo Kaštelansko kazalište.

U povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), Gradska knjižnica Kaštela poziva Vas u petak, 21. travnja, na događanje "Noć knjige 2017.".

POSVEĆENE FRA BERNARDINU SOKOLU
U Muzeju grada Kaštela u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu održat će se glazbene radionice posvećene fra Bernardinu Sokolu. Namijenjene su za djecu od 6 do 12 godina u trajanju od 45 minuta, a sudionici će se imati priliku upoznati sa skladateljem i njegovim glazbenim opusom.

Gradska knjižnica Kaštela poziva vas na predstavljanje zbornika Gradske knjižnice Kaštela "Kaštelanske štorije 2015./2016." i "Radost uskrsnuća 2013. – 2015.". Predstavljanje zbornika održat će se u utorak, 18. travnja s početkom u 18.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

SEDMO MJESTO U SVOJOJ KATEGORIJI
Hrvatsko glazbeno društvo Biranj u dugom dijelu prošlog tjedna boravilo je u talijanskom mjestu Riva del Garda, gdje su, uz gradsku glazbu Imotski, predstavljali hrvatske orkestre na natjecanju "Flicorno d'oro", osvojivši ukupno sedmo mjesto u svojoj kategoriji.

NA DALEKIM AKORDIMA KAŠTELANSKU GLAZBENU ŠKOLU USPJEŠNO PREDSTAVLJALO PETERO MLADIH
U organizaciji glazbene škole Josipa Hatzea, a  pod pokroviteljstvom Grada Splita i Županije Splitsko-dalmatinske, proteklog tjedna u Splitu i Kaštelima održavalo se 22. međunarodno natjecanje Daleki akordi, na kojem je kaštelansku glazbenu školu predstavljalo petero mladih glazbenika.

NATJEČAJ, RADIONICE, PREDSTAVA
U srijedu, 12. travnja u osnovnoj školi Bijaći u Kaštel Novom, održat će se završnica 2. literarnog, recitatorskog i likovnog natječaja  pod nazivom „ČA u versin, riči i pinelu“ koji se odvija u sklopu programa ovogodišnje, 26. ČAkavske večeri  škole Bijaći.

Ove subote, 15. travnja u organizaciji Kaštelanskog kazališta u kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, održati će se radionica za djecu koju će predvoditi Jasmina Žiljak Ilinčić, a ulaz je slobodan. Početak radionice je u 17 sati.

Na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja u 20.00 sati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu neće nedostajati bogatstva tradicijske kulture. Članice i članovi KUD-a Putalj, od onih najmlađih do zaljubljenika u folklor treće životne dobi, donijet će na pozornicu kina ljepotu i raskoš, zvuk i atmosferu hrvatskog folklora.