LIJEPE VIJESTI IZ IMOTSKOG
Učenici glazbene škole Josipa Hatzea, dislocirani odjel Kaštela, nastavljaju s dobrim rezultatima na različitim natjecanjima učenika glazbenih škola pa su tako prije nekoliko dana ostvarili zapažen rezultat  i na natjecanju u Imotskom.

PREDSTAVLJENA KNJIGA, OBITELJ- ŠKOLA LJUBAVI I ŽIVOTA,  AUTORICE DANIJELE DE MICHELI VITTURI
U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela sinoć je u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću predstavljena knjiga, Obitelj – škola ljubavi i života, autorice Danijele De Micheli Vitturi. O knjizi su, uz autoricu govorili,  urednik knjige don Mladen Parlov te psihologica Doris Grgurin koja zajedno s autoricom De Micheli Vitturi već dugi niz godina volontira u Savjetovalištu za obitelj pri Samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu. U glazbenom dijelu programa nastupili su sopranistica Ana Malovan i crkveni zbor Gospe od zdravlja.

KAŠTELANI RASTURAJU
Dvadesetak entuzijasta okupljenih oko kaštelanskoga kulturnog kruga kojeg čine učitelji, profesori, ekonomisti, pravnici..., a svi ujedinjeni u ljubavi prema kazalištu.

U TIJEKU DRUGI KRUG UPISA
Kaštelansko kazalište i Dramski studio Ilirik iz Splita započeli su s novim krugom upisa u školu glume za djecu i mlade, koju vodi Rubina Serajlić, glumica s diplomom Akademije u Tuzli i bogatim iskustvom u radu upravo s mladima.

U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u utorak, 20. veljače, s početkom u 19 sati u dvorani Dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću održat će se predstavljanje knjige “Obitelj – škola ljubavi i života” autorice dr. Danijele De Micheli Vitturi.

Duhovitim pričama o psima i njihovim ljudima autorica Tonka Alujević još jednom je razgalila kaštelansku publiku, koja se u ponedjeljak uvečer okupila u Nadbiskupskoj palači u Kaštel Sućurcu.

TRODNEVNA MANIFESTACIJA TZ I GRADA
Ovog tjedna kaštelanska Turistička zajednica i Grad Kaštela, projektom „Kaštelanska priča“ predstavili su se u Zagrebu, a na nekoliko događanja publike i pohvala za ono što su Kaštelani prezentirali pred stanovnicima glavnog grada, nije nedostajalo.

Predstavljanje knjige „Pasi, tiri i baline“ autorice Tonke Alujević održat će se u ponedjeljak, 12. veljače u 19 sati u Nadbiskupskoj palači u Kaštel Sućurcu (Muzej grada Kaštela) na adresi Gospojska štrada 1, u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

DO 16. VELJAČE
U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno – likovno – filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom „Kaštelanske štorije 2018.“ Natječaj je otvoren od 2. siječnja do 16. veljače 2018. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.

Kaštelansko kazalište i Dramski studio Ilirik u cilju promoviranja dramskog odgoja i stvaralaštva mladih organizira Školu glume Kaštela za djecu i mlade. Namijenjena je djeci i mladima svih uzrasta od 7 do 15,ali moguće je i organizirati i za starije, ukoliko se uspiju oformiti grupe. Školu vodi akademska glumica Rubina Sarajlić s bogatim dramskim iskustvom.

O LJUBAVI, GASTRONOMIJI, KULTURI
Dani uoči Valentinova i početak priprema za turističku predsezonu, bili su pravo vrijeme da realiziramo ovaj projekt, koji priča zanimljive priče o ljubavi,  kaštelanskim vinima i gastronomiji, o kaštelanskoj baštini i tradiciji – kazala je u petak direktorica Turističke Zajednice, Nada Maršić, na konferenciji za medije na kojoj su Turistička zajednica i Grad Kaštela prezentirali zajednički projekt kojim će se Kaštela, u vremenu od 6. do 8. veljače, predstaviti u Zagrebu.

U LUKŠIĆU I SUĆURCU
Izložbe, sportske teme, druženje, predstave, glazba... sve je to dio ovogodišnje Noći muzeja, koja će se kao i u brojnim gradovima u Hrvatskoj, u petak, 26. siječnja, u vremenu od 18 do 24 sata, održati i u Kaštelima, u organizaciji Muzeja grada Kaštela.

OTVORENA IZLOŽBA SUNČICE KUZMANIĆ
“Zadnji portreti viđeni u Splitu ovakve veličine bili su Titovi portreti, a u to doba bilo je i onih Lenjina i Staljina. Ovo je najveći portret u gradu Splitu od tada” - rekao je prilikom otvaranja izložbe slika Sunčice Kuzmanić, domaćin Alliance Francaise - Gerard, opisujući muški portret u izlogu, “ Tko je portretiran, još je mlad, ali jednom u budućnosti, možda će i on biti velik čovjek, a mi ćemo reći da smo to znali i uočili o njemu prije.”

KAŠTELANSKA UMJETNICA U ALLIANCE FRANCAISE
Ovog će se petka, 19. siječnja sa početkom u 18 sati u prostoru Alliance Francaise u Marmontovoj 3 u Splitu, održati otvaranje samostalne izložbe kaštelanske umjetnice Sunčice Kuzmanić Perišin Tomljanović pod nazivom „Pariz-Split“.

POZDRAV NOVOJ GODINI
Mažoretkinje KUD-a Korak i njihovi gosti, u nedjelju su svojoj vjernoj publici i svima ostalima koji su pristigli u sućuračko kino, poklonile šarenilo radosti, plesa, pjesme i glume, na manifestaciji pod nazivom „Dobar dan godino nova“.

TEMA „MUZEJI I SPORT“
Trinaestu godinu Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s hrvatskim muzejima i različitim institucijama organizira Noć muzeja, koja će se održati u petak, 26. siječnja, a kao i u godinama do sada u ovoj manifestaciji sudjelovat će i Muzej grada Kaštela, sa već utvrđenim programom.

Edukativno-kreativna radionica engleskog jezika I LOVE WINTER održat će se u četvrtak, 11. siječnja  u 10 sati u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu, a u suradnji sa školom stranih jezika Wotan iz Kaštel Sućurca.

Audicija će biti organizirana u prostorijama zbora (Kaštelanska zadruga, Kaštel Stari, prvi kat) 11., 12. i 19. Siječnja u 19.30. sati. Mole se svi zainteresirani da najave svoj dolazak na audiciju pozivom ili SMSom na broj mobitela 099/8111-032.

TRADICIONALNE DUHOVNE PJESME
Naša najtrofejnija ženska klapa, klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, sinoć je na blagdan Sveta Tri kralja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Lukšiću održala tradicionalni koncert uz goste, Octet Delmati iz Solina.

Ženska klapa "Štorija“ po drugi put je predstavila svoj grad na spektaklu "Božić u Ciboni". Među brojnim izvođačima iz svih dijelova Hrvatske, Štorija je bila jedina klapa. Izveli su napjev iz Opuzena "Spavaj, spavaj ditiću "za koju zapis i obradu potpisuje prof. Živko Ključe.

U SUSRET BOŽIĆU
„Ponovno silaziš. Sve stvari bit će oblivene tvojim sjajem i blagoslovljene tvojim tajanstvom i tišinom, i tišinom.“ Stihovi su to skladbe „Noć“ Blaženka Juračića, kojima je članica HPD-a Bijaćka vila otvorila istoimeni adventski koncert ovoga petka u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Kaštel Štafiliću.