LJETNI KONCERT
Ženska klapa Štorija svojim je glasovima u nedjelju nadjačala buru u centru Lukšića, poklonivši tako svojim sugrađanima tradicionalni ljetni koncert  pod nazivom „Pivam ti grade“.

KREATIVNE RADIONICE
Dani Kaštelanskog kazališta, pa tako i ovogodišnji sedmi po redu, namijenjeni su prvenstveno dramskim ostvarenjima. Međutim, u nastojanjima da se program, koji će potrajati tijekom cijelog mjeseca rujna, obogati dodatnim sadržajima umjetnički povezanim sa kazalištem, ovaj prvi najavni tekst 7. Dana Kaštelanskog kazališta podredit ćemo kreativnim radionicama koje se održavaju u sklopu same manifestacije.

KONCERT U VITTURIJU
I ženska klapa Štorija dat će svoj obol programu ovogodišnjeg Kaštelanskog kulturnog ljeta, koncertom „Pivam ti grade“, koji će se održati u nedjelju, 20. kolovoza, u 20.30 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

KONCERT OPERNIH ZVIJEZDA
Arije pod zvijezdama i ove su godine na štafilićko Igrišće donijele zvjezdanu večer, u kojoj je publika mogla uživati u svevremenskom glazbenom stvaralaštvu u izvedbi mladih zvijezda glazbeno-operne scene.

ZAVRŠEN KAŠTELANSKI DIO MANIFESTACIJE
Druga večer 8. Dana Luke Botića, u organizaciji Udruge za revitalizaciju sela Opor Botići i Đakovačkog kulturnog kruga, donio je stručni program posvećen temi ovogodišnje manifestacije, odnosu Luke Botića prema Dalmaciji i Dalmacije prema njemu.

PREDSTAVA SINJSKOG KAZALIŠTA
Priču o Cincu i Marinku, dvojici Hrvata koji su u Njemačku emigrirali, jedan zbog politike, a drugi u potrazi za poslom i zaradom, koji na dovitljiv način žele putovati u domovinu, u četvrtak je kaštelanskoj publici ispričalo Sinjsko pučko kazalište

OD VISA I KAŠTELA DO TOMISLAVGRADA I ĐAKOVA
Topli stihovi, kratke životne priče i puno lijepih riječi, obilježili su prvu večer ovogodišnjih, 8. Dana Luke Botića, na kojoj su u lukšićkom dvorcu Vitturi, svoju poeziju i prozu publici predstavili Vesna Kovač, Zvjezdana Čagalj, Ivana Ćurić, Anela Borčić i Mirko Ćurić.

KONCERTNI PROGRAM LJETA
Program Kaštelanskog kulturnog ljeta ovog petka, 18. kolovoza, donosi koncert Arija pod zvijezdama, koji će se održati na Igrišću u Kaštel Štafiliću, s početkom u 21 sat.

CINCO I MARINKO
Glumci pučkog kazališta iz Sinja, ovog će četvrtka, 17. kolovoza, gostovati u Kaštelima, gdje će u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, na pozornici u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu, odigrati predstavu „Cinco i Marinko“

BLAGDANSKI KONCERT
Kao i u godinama ranije, muška klapa Podvorje, u povodu blagdana Velike Gospe i Sv. Roka, poklonila je svojim sugrađanima koncert s nizom klapski napjeva, duhovnih pjesama i obrada domaćih uspješnica.

HGD BIRANJ ZA DAN KAŠTEL LUKŠIĆA
Atrij dvorca Vitturi bio je premalen za primiti sve one koji su u utorak navečer željeli poslušati izvedbe puhačkog orkestra HGD Biranj, na koncertu koji ovi lukšićki glazbari tradicionalno organiziraju u povodu blagdana Velike Gospe, koji se obilježava i kao Dan njihovog mjesta.

PRVO DOGAĐANJE U OBNOVLJENOJ CRKVI
Laura Vadjon, Antigoni Tsalla i Mislav Režić, u ponedjeljak su zvucima violine, flaute i gitare, okupljenu publiku u staroj crkvi u Kaštel Gomilici, na trenutak vratili u 19. stoljeće i raskošne salone bogatijih građanskih domova.

KONCERT KLASIČNE GLAZBE U GOMILICI
U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, a u organizaciji Udruge Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice, u ponedjeljak, 14. kolovoza, održat će se koncert klasične glazbe u izvođenju troje međunarodno priznatih glazbenika Laure Vadjon na volini, Antigoni Tsalla na flauti i Mislava Režića na gitari.

IZ TRI CIKLUSA
„Oči pune neba“ naziv je izložbe koja je u petak navečer otvorena u izložbenom prostoru dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, koja donosi više od 70 slika i skulptura autora Damira Markulina.

LJETNA ŠKOLA KAŠTELA
Deset mladih marimbista iz Hrvatske i Slovenije, polaznici Ljetne škole Kaštela, Kaštelanima su u srijedu navečer predstavili svoje umijeće sviranja marimbe te dio iz desetodnevnog rada u Ljetnoj školi.

KONCERT ZORICE KONDŽE I NEVERINKI
- Nemojte mi zamirit, malo sam se pustila od kraja, al šta ću kad se ovde osjećam ko da san doma – kazala je u jednom trenutku s pozornice Zorica Kondža publici okupljenoj u parku Vitturi u Kaštel Lukšiću, na 2. Dobrilinoj večeri, događanju u sklopu manifestacije Legenda o Miljenku i Dobrili.

U SKLOPU LEGENDE O MILJENKU I DOBRILI
U okviru manifestacije „Legenda o Miljenku i Dobrili“ TZ Grada Kaštela ove godine po prvi puta organizira i „Festival ljubavnih napitaka“. Riječ je o ugostiteljsko - gastronomskoj manifestaciji čiji cilj je promovirati različite vrste autohtonih likera, rakija i žestica.

POEZIJA I GLAZBA U IZVEDBI KSENIJE PROHASKE
Topla ljetna večer, romantika, ljubav,  predivne pjesme i glas umjetnice Ksenije Prohaske ispunili su u utorak navečer prostor Gospojske štrade u Kaštel Sućurcu i makar na trenutak sve u publici odveli na put u Španjolsku i Južnu Ameriku.

SRIJEDA U ZNAKU GLAZBE
Dobriline glazbene večeri, koje se održavaju drugu godinu za redom u sklopu Legende o Miljenku i Dobrili, ove srijede, 9. kolovoza, u perivoju Vitturi u Kaštel Lukšiću, s početkom u 21 sat, donose nastup pjevačke zvijezde Zorice Kondža i ženke klape Neverin.

LEGENDA O MILJENKU I DOBRILI
Lukšićka župna crkva i ove je godine bila mjesto održavanja baroknih večeri u sklopu Legende o Miljenku i Dobrili, a dio iz bogate riznice barokne glazbe, kao i dio arija iz Koludrićeve opere Miljenko i Dobrila, zainteresiranoj publici donijeli su komorni ansambl Con fuoco iz poljskog grada Pszczyne te mladi pjevači  Opernog studija Ante Ivića.

ZA VIŠE ILI MANJE ROMANTIČNU PUBLIKU
Dramska umjetnica Ksenija Prohaska, koja je u Kaštelima uvijek rado viđen gost, u utorak, 8. kolovoza još jednom će nastupiti pred Kaštelanima sa Španjolskoj večeri,  i to u prostoru Gospojske štrade u Kaštel Sućurcu, s početkom u 21 sat.