hren
 
Večeri dalmatinske pismePOD OKRILJEM SLOBODNE DALMACIJE POTPISAN UGOVOR O MEDIJSKOM POKROVITELJSTVU
Predsjednik Uprave Slobodne Dalmacije Srđan Kovačić jučer je potpisao ugovor o medijskom sponzorstvu 7. večeri dalmatinske pisme Kaštela 2005. s producentom popularne kaštelanske manifestacije Srećkom Radnićem. Potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Kaštela dipl. ing. Ante Sanader koji je naglasio kako je VDP postao obilježje i simbol grada Kaštela.

Večeri dalmatinske pisme trajat će četiri dana. Za 8. srpnja predviđena je Večer klapskih novitadi. Ove večeri klape će se prvi put natjecati u izvođenju poznatih svjetskih hitova popularne glazbe (evergreena). Sljedeće večeri na redu je Kaštelanski đir koji je, po običaju, posvećen natjecanju klapa s novim obradama domaćih pop-skladbi i standarda.

Za petak 29. srpnja najavljena je večer pod nazivom Čovik od soli - pjesnici Dalmacije. Lani je tom večeri bila odana počast Tomi Bebiću, dok će ove godine to biti svojevrsni hommage nizu tekstopisaca koji su ispisali najljepše (uglazbljene) stihove o Dalmaciji.

POD OKRILJEM SLOBODNE DALMACIJE POTPISAN UGOVOR O MEDIJSKOM POKROVITELJSTVU

Posljednji dan VDP-a je u subotu 30. srpnja, za kada je najavljena Dalmacija World music. Bit će to večer fuzije dalmatinske glazbene baštine s globalnim utjecajima i žanrovima najrazličitijih profila u Kaštelima, a okupit će iznimne izvođače što će ponuditi nova autorska čitanja tradicijske glazbe i dobro znanih napjeva.

Recimo kako je ravnatelj prvih dviju večeri profesor Vladan Vuletin, dok ostale dvije autorski potpisuje glazbeni kritičar i publicist Zlatko Gali.

Izvor: Slobodna Dalmacija
Večeri dalmatinske pisme: www.vdp.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij