KONCERT LJETNE ŠKOLE
Dvorac Vitturi i ovog će petka 22. srpnja, biti domaćin vrhunskim svjetskim glazbenicima, koji su u sklopu programa Ljetne škole, za kaštelansku publiku pripremili koncert flaute, glasovira i violončela. Početak koncerta je u 21 sat.

Iako je prvotno bio najavljen koncert violine, glasovira i violončela na kojem je trebala nastupiti i Asya Kushner sa moskovskog Konzervatorija, zbog blažih zdravstvenih problema umjetnice, umjesto nje u Lukšiću će nastupiti James Scott, doktor flaute i dekan jednog od najprestižnijih glazbenih universiteta u SAD-u, Denton u Texasu.

Na glasoviru će nastupiti Ana Granik, profesorica na konzervatoriju Bela Bartok u Budimpešti, dok će na violončelu biti Nikola Ružević, profesor na University of Nort Texas u Dentonu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_3122)

  James Scott, doktor flaute i dekan jednog od najprestižnijih glazbenih universiteta u SAD-u, Denton u Texasu.

  Nikola Ružević, profesor na University of Nort Texas u Dentonu.

  može li bit da oni oba dva rade na iston univerzitetu ???

  oko 6 godina prije
 • (Gost_225)

  Znam da prof. Ružević radi na University of North Texas, u čemu je problem?

  oko 6 godina prije
 • Organizator (Gost_7135)

  Sa University of North Texas smo ove godine, osim dekana Scotta i prof. Ruževića u Kaštelima imali još i pročelnicu gudačkog odjela prof. viole Susan Dubois, prof. violine Felixa Olschofku i profesoricu flaute Terri Sundberg. Radi se o največoj američkoj glazbenoj akademiji koja ovakvom delegacijom iskazuje veliki interes za Kaštela, tako da se nadamo da će se suradnja i dalje širiti u oba smjera.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6164)

  Bravo Biranj-ci, ali zašto zanemarujete da je ovo Kaštelansko kulturno i zabavno ljeto, a ne ljetna glazbena škola? Osamsotalite se bit će te jači.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4172)

  :? Oprosti, klasični sam glazbenik, ali za ovu najveću glazbenu akademiju nikad nisam čuo...bit će da je to prava sila od akademije kad joj treba promocija u Kaštelima...

  oko 6 godina prije
 • za 4172 (Gost_1153)

  daj dosadan si, e pa šta da su doveeli nekoga iz texasa za koga ti nisi cuja/cula

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara