PREMIJERA MORETE
Amatersko kazalište Moreta ove je Dane Kaštelanskog kazališta obilježilo premijernom izvedbom predstave „Molim – samo bez skretanja“, koja je ujedno prva u njihovoj izvedbi za koju tekst nije napisala Marija Meri Bradarić, već je ova spisateljica i umirovljena profesorica ovaj put adaptirala četiri humoreske Ephraima Kishona.

- Do sada je „Moreta“ koristila scenarije koje sam ja pisala, ali nakon četiri godine osjetila sam potrebu da „uzmem“ nekog pisca te je odluka pala na Kishona, kao jednog od svjetski najpoznatijih humorista. Uprizorila sam četiri njegove humoreske i adaptirala ih prema našim prilikama i tako Kishona prilagodila našem okružju – kazala nam je Marija Meri Bradarić.

Kako je predstava sačinjena od četiri različite slike, radile su je i četiri različite ekipe glumaca pa je tako rad na predstavi trajao oko sedam mjeseci. Trud se svima isplatio jer je publika u Pastoralnom centru ovog petka pozdravila izvedbu „Moretinih“ glumaca amatera te način na koji su prikazane različite životne situacije.

Glumci koji su u petak pokazali jedan drugačiji doživljaj Kishonovih djela bili su Marko Gotovac, Marijana Pavičić Pera, Branka Škojo, Tomislav Kutleša, Tea Mateta, Lucija Ćurak, Lidija Milaković, Ante Pensa, Mihael Ban, Matija Jurić, Lily-Olga Vladić, Nino Perić i Zorica Radunić.

Večeras slijede „Zlatne rukavice“

„Zlatne rukavice – posveta boksaču“ naziv je predstave koju će gledatelji moći pogledati u subotnjem termini Dana Kaštelanskog kazališta. Autori predstave su Giulio Settimo, Ivan Čačić, Peđa Gvozdić i Alen Čelić, a predstava prikazuje univerzalnu priču o sportskoj borbi kao metafori života. Glumci se u predstavi izražavaju kroz borbene koreografije te glazbenu i lutkarsku formu. Prema najavama i prethodnim kritikama stručnjaka, predstavu treba svakako pogledati. Početak je u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 10 kuna koje idu za udrugu „Naša dica“ mogu se kupiti na ulazu u Pastoralni centar u Lukšiću.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_9172)

  Zlatne rukavice obavezno gledat

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1306)

  ne mogu virovat da su zlatne rukavice za 10 kuna u kastelima,svakako pogledat...odlicna predstava

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5478)

  u teskim vremenima i zivotnim situacijama..smijeh je relaks..on oslobadja..a jos.. ako je od kishona.. ;-)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6566)

  Bilo je jako dosadno da dosadnije nije moglo biti

  oko 5 godina prije
 • (Gost_179)

  Nezaboravna večer smijeha. Za svaku pohvalu. Obavezno pogledati...

  oko 5 godina prije
 • Bravo (Gost_5175)

  "Moretina" izvedba bila je pravo osvježenje. Humoristički tekst, duhovite spontane upadice izvođača djelovale su kao poslastice. Osjećala se zaigranost cijele ekipe. Hvala vam draga ekipo na smijehu koji ste nam izmamili u ova turobna životna vremena. :lol:

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6109)

  miso ban miso ban

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara