hren

FILIP TADIN I ROBERT JOZIĆ PREDSTAVILI SVOJE RADOVE
U splitskom salonu Galić, ovog je utorka otvorena izložba radovaFilipa Tadina i Roberta Jozića naziva „Proces 2002.-2012." Ovaj nagrađivani autorski dvojac koji surađuje još od 2002. godine, svoje radove je nakon 10 godina suradnje predstavio javnosti.

Profesor Kažimir Hraste je prilikom svečanog otvaranja izložbe rekaoda se radi o autorima koji su kroz formu natječaja u nacionalnim okvirima izborili zavidne rezultate i u konkurenciji pobijedili mnoga starija i afirmiranija imena.

Kvaliteta koju su stvorili proizlazi iz njihovog talenta i zajedništva. Suradnju koju su ostvarili  kao dvojac nije ništa novo u umjetničkoj praksi, ali važan je rezultat, a to je jasna poruka i umjetnička uvjerljivost koja korespondira sa duhom vremena, kazao je Hraste.

U predstavljanju je također istaknuo:- Najviše medijske  pažnje je izazvao natječaj za spomenik Anti Starčeviću u Osijeku gdje su dobili prvu nagrada od strane stručnog žirija, ali se nije svidio naručitelju.; podigla se tolika prašina i  spomenik se nije realizirao. Istovremeno, o njihovom briljantnom izvedenom spomeniku u Belom Manastiru ne piše se, ili ne dovoljno. I to je sudbina spomenika!

Svečanom otvaranju su također prisustvovali akademski kipari profesor Kuzma Kovačić i profesor Nikola Džaja, počasni generalni konzul Njemačke Karlo Grenz, akademski slikar Zvonimir Mihanović, te brojni drugi uzvanici.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_2312)

  judi.. sa barikada i bienala.. ;-)

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8173)

  brothers Tadin<br />najlipše su tikvice

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8195)

  Odlično!A sjećam se ,kao da je jučer bilo,kako mi je za likovni ,od žice, Robert radio radove.Čestitam!

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij