KONCERT KLAPE KAMPANELI
Svoj ovogodišnji hod prema vrhu ljestvice klapskog pjevanja, mješovita klapa Kampaneli nastavila je i ove subote na koncertu održanom na prepunom brcu u Kaštel Novom.

Klapa Kampaneli osnovana je prije osam godina u Donjim Kaštelima, a prve uspjehe bilježi nakon dvije godine kada na Večerima dalmatinske pisme u Kambelovcu osvaja naklonost i 2. nagradu publike. Prije četiri godine klapu vodi Antonela Pilić i pod njenim vodstvom osvajaju 2. nagradu publike na Večeri popularnih skladbi Omiškog festivala, u Vodicama. Godinu kasnije s festivala duhovnih klapskih pjesama u Sinju kući se vraćaju s 1. nagradom publike i najboljom izvedbom. Iste godine u Kambelovcu ih publika još jednom nagrađuje 2. mjestom.

Klapa nakon toga doživljava promjene u dijelu članstva, a vođenje klape preuzela je Mira Đukić-Milašević, koja je nakon nekog vremena postala i prvi glas.
Ove godine, klapa doživljava niz uspjeha, a među njima su i tri nagrade u Kambelovcu, od stručnog žirija i publike, nagrada za najbolju izvedbu u Skradinu, a u ovom trenutku u pripremi je i prvi CD, čija se promocija očekuje do kraja ljeta.
Za svoje nastupe na smotrama, koncertima, festivalima i humanitarnim koncertima, klapa dobiva priznanja kako publike, tako i stručnih kritičara.

Uz prvog tenora Miru Đukić-Milašević, u klapi još pjevaju drugi tenor Mate Duišin, baritoni Ante Vulas i Ante Parlov te basovi Ivan Čaće, Ivo Čurković i Neven Grgin.

Na koncertu na novljanskom brcu, Kampaneli su izveli niz tradicionalnih pjesama i obrada, poput Zapivala tica mala, Garifule bili, Jubi san vašu ćer, Titrala se lipa Mara,  Murtilica  lipo cviće, Jubavi mala i druge.
Poseban ugođaj koncertu dao je Mladen Kuzmanić, koji je čitao neke od svojih stihova, a među njima i pjesme Kada umrem i  Ruke.
Na koncertu svojih prijatelja iz Kampanela nastupila je i ženska klapa Putalj. Mladosti, moja lijepa radosti, Namisto molitve i O prokleta Mikulina luka, neke su od pjesama koje su Putaljice izvele ove večeri.

Koncert je završio zajedničkim nastupom obje klape, u kojem su izveli Ne diraj moju ljubav, uz glazbenu pratnju Željka Milića i Zorana Velića.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_7194)

  Evo ga, žrtvova je Šibenik za koncert u Novom. Bravo za prvi glas Kambelovca. Baš fino što je došao u K Novi.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4701)

  Još da počnu pivat ka klapa namisto cvilit.......Mate, ako oš bit solist ostavi se klape!
  Najbolja i jedina klapa u kaštilin je mastrinka.Sve ovo drugo je za prolemučat, zacvilit, pa prolit.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1202)

  Ekipa BRAVo koncert je bija super ....čisto uživanje....

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3939)

  super, toliko melodičnosti, ljubavi prema pismi, i nježnosti davno nisam doživija, bravo kampaneli

  oko 4 godina prije
 • (Gost_729)

  a ti 4701 ostavi mastrinku na miru ona je u penziji odavno ,samo izazivaš ogovaranja to ti je u cilju kampaneli su bili odlični,putalju nije ni p ostalo žao mi je neznam što im se događa?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3186)

  Ća in se ovo dogadja,ol maestro nima uši????????????????

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4701)

  bravo za kampanele i našega mladena kapa doli :) putaljke su me jako razočarale tako ne slaganje glasova i deškordi ...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8488)

  Nisan moga doć,žaj mi je puno.Po slikama krcato novsko brce!!Ko je vodija program,nigdi ne piše,niti ima slik!!

  oko 4 godina prije
 • 5456 (Gost_1195)

  slažem se

  oko 4 godina prije
 • 4444 (Gost_3855)

  A Mate di ti je Krokar i Tamba oli si zaboravija na njih !

  oko 4 godina prije
 • (Gost_151)

  Sačuvaj me bože vakve melodićnosti, ajte lovit rake govnjare!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6151)

  Kampaneli dobri, Cambi najbolji, Neverin odličan, Štorija ajme, Putalj prosječan, podvorje ubi Bože, Kurenat savršen.....ha ha ma judi moji šta ste se uvatili toga ko je bolji....svako voli slušat odredjenu klapu i to je to...ionako pretežno na sve te koncerte dođu njihova rodbina i prijatelji tek poneki putnik namjernik svrati .....sve su klape dobre na svoj način, imaju dan kad su super, i dan kad sim ne ide....ka i svemu u životu...a vi gore idealisti idite u Uglješića ispitat dijagnozu....pustite jude i žene da pivaju i da se bave tim čim se bave.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1214)

  kampaneli danas i kampaneli prije..razlika je ocita..i u clanovima i u voditelju..visoko kvalitetan nastup na brcu..

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara