Croatian English French German Italian Spanish

KONCERT KLAPE KAMPANELI
Svoj ovogodišnji hod prema vrhu ljestvice klapskog pjevanja, mješovita klapa Kampaneli nastavila je i ove subote na koncertu održanom na prepunom brcu u Kaštel Novom.

Klapa Kampaneli osnovana je prije osam godina u Donjim Kaštelima, a prve uspjehe bilježi nakon dvije godine kada na Večerima dalmatinske pisme u Kambelovcu osvaja naklonost i 2. nagradu publike. Prije četiri godine klapu vodi Antonela Pilić i pod njenim vodstvom osvajaju 2. nagradu publike na Večeri popularnih skladbi Omiškog festivala, u Vodicama. Godinu kasnije s festivala duhovnih klapskih pjesama u Sinju kući se vraćaju s 1. nagradom publike i najboljom izvedbom. Iste godine u Kambelovcu ih publika još jednom nagrađuje 2. mjestom.

Klapa nakon toga doživljava promjene u dijelu članstva, a vođenje klape preuzela je Mira Đukić-Milašević, koja je nakon nekog vremena postala i prvi glas.
Ove godine, klapa doživljava niz uspjeha, a među njima su i tri nagrade u Kambelovcu, od stručnog žirija i publike, nagrada za najbolju izvedbu u Skradinu, a u ovom trenutku u pripremi je i prvi CD, čija se promocija očekuje do kraja ljeta.
Za svoje nastupe na smotrama, koncertima, festivalima i humanitarnim koncertima, klapa dobiva priznanja kako publike, tako i stručnih kritičara.

Uz prvog tenora Miru Đukić-Milašević, u klapi još pjevaju drugi tenor Mate Duišin, baritoni Ante Vulas i Ante Parlov te basovi Ivan Čaće, Ivo Čurković i Neven Grgin.

Na koncertu na novljanskom brcu, Kampaneli su izveli niz tradicionalnih pjesama i obrada, poput Zapivala tica mala, Garifule bili, Jubi san vašu ćer, Titrala se lipa Mara,  Murtilica  lipo cviće, Jubavi mala i druge.
Poseban ugođaj koncertu dao je Mladen Kuzmanić, koji je čitao neke od svojih stihova, a među njima i pjesme Kada umrem i  Ruke.
Na koncertu svojih prijatelja iz Kampanela nastupila je i ženska klapa Putalj. Mladosti, moja lijepa radosti, Namisto molitve i O prokleta Mikulina luka, neke su od pjesama koje su Putaljice izvele ove večeri.

Koncert je završio zajedničkim nastupom obje klape, u kojem su izveli Ne diraj moju ljubav, uz glazbenu pratnju Željka Milića i Zorana Velića.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara