KONCERT TROFEJNE KLAPE
U godini obilježavanja desete obljetnice postojanja te nakon pete pobjede na Omiškom festivalu, ženska klapa Neverin dio slavljeničkog i pobjedničkog ozračja donijela je u utorak i u dvorac Vitturi.

Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića osnovana je prije deset godina, i u tom razdoblju nastupale su na brojnim koncertima, festivalima, smotrama i drugim događanjima, a nositeljice su  brojnih nagrada, među kojima je i nagrada grada Kaštela za izniman doprinos kulturi grada. Među najdražim nagradama koje su Neverinke osvajale, kako kažu, nagrade su im osvojene na Omiškom festivalu, posebno one za apsolutne pobjednice. Od osnutka klape istu vodi Antonela Pilić-Burić.

Na svom samostalnom koncertu pred kaštelanskom publikom djevojke su otpjevale cijeli niz izvornih i skladanih klapskih pjesama te poneku obradu, a sve u a capella izvedbi.

Našle su se tu pjesme poput Gospa Marija, Do koščice svoje zadnje, Sagradit ću kuću poli mora, Noći,noći, Čula jesam da se dragi ženi, A vitar puše i drugi naslovi.

Uz Neverinke na koncertu je zapjevala i muška klapa Munita iz Zadra, inače mlada klapa, koja djeluje tek nekoliko mjeseci, ali je čine petorica iskusnih klapskih pjevača. Momci iz Zadra, kako su kazali, rado su došli u Kaštela te bili gosti Neverinkama, a izveli su nekoliko pjesama poput Divojka je momku, Vapori i drugih.

Program je vodila Marijana Vulas.

Foto: A. Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_1843)

  VEEEEEELIKO BRAVOOOOOOOOOOOOOOO

  oko 4 godina prije
 • ETO (Gost_3219)

  SVAKA CAST DIVOJKA MAKAPA DO PODA-SVEUKUPNO 5 TROFEJA SA OMISA NIJE MALA STVAR,a oni trut od bare ih je moga pozvat i da zapivaju da in se cilo selo digne i zapljesce na igralistu,triba u selu podrzavat uspjehe,al pustimo njega ili ga .JOS JEDAN PUT KAPA DO PODA

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6151)

  Bravo cure bio je užitak biti na tom koncertu!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5178)

  Prekrasne :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7857)

  Cvile ki macke
  omiski festival je posta sljam
  a najbolja klapa u kastelima su Kampaneli iz donjih kastela
  pa kome pravo a kome krivo i to su cinjenice
  osvojili su kastela

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3093)

  Znači najbolji su jer su pobjedili u Kaštelima hahahahahahaa pa ti ne znaš šta klepetaš ili pivaš u kampanelima pa se praviš puuuuuuuuno pametan. Žaj mi te jer ne poštuješ ove cure čim imaš potrebu ispod nečeg lipog pisat komentare i iznosit svoje mišljenje. Tema uopće nisu kampaneli nego Neverin i srami se............

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5242)

  Gdje Vam je ostala duša............

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4368)

  prekrasna večer...bravo cure...a i momci iz zadra :-)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8090)

  ma vidi ove šta spominju stalno kampanele ovo je siguro čača od kojega člana a i znamo ko!

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara