Croatian English French German Italian Spanish

KONCERT TROFEJNE KLAPE
U godini obilježavanja desete obljetnice postojanja te nakon pete pobjede na Omiškom festivalu, ženska klapa Neverin dio slavljeničkog i pobjedničkog ozračja donijela je u utorak i u dvorac Vitturi.

Klapa Neverin iz Kaštel Lukšića osnovana je prije deset godina, i u tom razdoblju nastupale su na brojnim koncertima, festivalima, smotrama i drugim događanjima, a nositeljice su  brojnih nagrada, među kojima je i nagrada grada Kaštela za izniman doprinos kulturi grada. Među najdražim nagradama koje su Neverinke osvajale, kako kažu, nagrade su im osvojene na Omiškom festivalu, posebno one za apsolutne pobjednice. Od osnutka klape istu vodi Antonela Pilić-Burić.

Na svom samostalnom koncertu pred kaštelanskom publikom djevojke su otpjevale cijeli niz izvornih i skladanih klapskih pjesama te poneku obradu, a sve u a capella izvedbi.

Našle su se tu pjesme poput Gospa Marija, Do koščice svoje zadnje, Sagradit ću kuću poli mora, Noći,noći, Čula jesam da se dragi ženi, A vitar puše i drugi naslovi.

Uz Neverinke na koncertu je zapjevala i muška klapa Munita iz Zadra, inače mlada klapa, koja djeluje tek nekoliko mjeseci, ali je čine petorica iskusnih klapskih pjevača. Momci iz Zadra, kako su kazali, rado su došli u Kaštela te bili gosti Neverinkama, a izveli su nekoliko pjesama poput Divojka je momku, Vapori i drugih.

Program je vodila Marijana Vulas.

Foto: A. Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara