KLAPA NEVERIN SLAVI DESET GODINA
U subotu, 8.ožujka s početkom u 20 sati na velikoj sceni HNK-a Split, ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića održati će svoj slavljenički koncert. Iako je u ovih deset godina otpjevano mnogo pjesama, Neverinke su nam pripremile zanimljivu glazbenu večer koju će uveličati i njihovi prijatelji.

Uz popularnu kaštelansku klapu na daskama HNK nastupit će i mješovita klapa Versi (Split), klapa Kaše ( Dubrovnik ), klapa Sinj (Sinj) i diva hrvatske glazbene scene, Meri Cetinić.

Pet omiških zlata i sveukupno dvadeset i tri nagrade dokazuju koliko su ove marljive djevojke ostavile traga u klapskom svijetu. O tome svjedoče brojni nastupi, koncerti i festivali, ali i inozemna gostovanja, od kojih posebno ističu sudjelovanje na EBU folk festivalu u Segovii kao jedine predstavnice Republike Hrvatske.


Klapa Neverin

Isto tako prošlogodišnjom turnejom u Chileu su još jednom pokazale kako klapska pisma ne poznaje granice. Iako su vjerne njegovateljice tradicionalne klapske pisme, u njihovom  repertoaru može se naći širok dijapazon glazbenih izričaja poput zanimljivih popularnih obrada, evegreena i duhovnih skladbi.
Iza sebe imaju snimljena dva nosača zvuka Neverin, ( klapski tradicionalni ) i Bogorodici ( sakralni ). Od osnutka ih vodi Antonela Pilić Burić.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • Blondy (Gost_8230)

    Iskrene čestitke!! Bravo cure!

    oko 4 godina prije
  • Nasljednica/Ruža crvena (Gost_5239)

    Slavljenički koncert Neverinki bio je veličanstven ! Iako sam iz Lore , s predstave, kasnila 20 min , podijelila sam svu radost tih divnih žena s prepunim gledateljstvom u HNK na Dan žena - o čemu ću dati članak kod sebe - zasluženi ! ...a ne onako kratko kao u novinama ... a odabir mlade klape Kaše bilo je pravo osvježenje i slušno i za vidjeti ih :)! Iskrene čestitke, lipe naše cure, GOSPOĐICE ;) žene :) Tek vam je 10-ta , još ćemo vas mi dugo slušati i uživati , a ona Bugarska je "ludilo bila" !!! - a jel bebe već trči ?! :) Pozdravlja vas - fetiva Omiška :*

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara