TRIJUMF GLAZBENE ŠKOLE JOSIPA HATZEA NA DRŽAVNOM NATJECANJU
Dječji višeglasni zbor glazbene škole Josipa Hatzea pod ravnanjem prof. Ivane Šutić i djevojački zbor s voditeljem prof. Dariom Malešom, uz glasovirsku pratnju prof. Zorana Velića nižu uspjeh za uspjehom, a upravo su na 52. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Primoštenu još jednom pokazali vrhunski nivo osvojivši prva mjesta s uvjerljivo najboljim plasmanom u čitavoj natjecateljskoj disciplini.

Državno natjecanje, propagirano kao revija izvrsnosti započelo je u Primoštenu 27. ožujka natjecanjem zborova, a završit će 12. travnja u Velikoj Gorici. Svaki sudionik sudjelujući u njemu pomiče vlastite granice ostvarujući osobni rast, a pristupiti mu mogu samo solisti i zborovi koji najprije na regionalnom natjecanju osvoje prvo mjesto.


Dječji višeglasni zbor

Na procjenu se članovima stručnog ocjenjivačkog povjerenstva stavlja ne samo tehnička spremnost pojedinca ili ansambla već na izvjestan način i sve ono što joj je prethodilo: višegodišnji rad i odricanje, kreativnost i muzikalnost učenika i nastavnika. Od dvanaest najboljih zborova iz čitave Hrvatske (Zagreb, Osijek, Pula, Rijeka, Imotski, Bjelovar, Slavonski Brod,...) koji su se natjecali u kategorijama dječjih, djevojačkih i mješovitih zborova, splitski su zborovi „ispjevali“ uvjerljivo najbolji plasman, te s ponosom ističemo da je dječji višeglasni zbor škole osvojio visokih 99.35 bodova (od mogućih 100), dok je djevojački s osvojenih 99.65 apsolutni pobjednik, čime je glazbena škola Josipa Hatzea postala jedinstvena u čitavoj Hrvatskoj s čak dva najsjajnija državna zborska odličja.

U nastavku državnog natjecanja...

U iščekivanju nastavka državnog natjecanja u solističkim disciplinama u kojima školu predstavlja šesnaest mladih glazbenika, glazbena škola upravo je privela kraju i  19. međunarodno natjecanje Daleki Akordi na kojem se ponovno potvrdila kao izvrstan organizator i sudionik. U završnim je pripremama je i svečani koncert „Filharmonija budućnosti izvodi Mozarta“ na kojemu će se 12. travnja na velikoj pozornici HNK Split profesionalnim izvođačima pridružiti i jedanaest učenika gudača. Ansambl će pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja izvoditi djela Mozarta, a u ulozi solista nastupit će već afirmirani pijanist i profesor škole, Zoran Velić.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_9186)

    Bravo!

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara