FESTIVAL “KLAPE GOSPI SINJSKOJ”
Ženska klapa Neverin iz Kaštela okitila se još jednim vrijednim priznanjem, 3. nagradom stručnog ocjenjivačkog suda na 6. festivalu marijansko-duhovne pjesme “Klape Gospi Sinjskoj”,  za izvedbu pjesme “Blaženoj Djevici Mariji”, u obradi Duška Tambače.

Festival se održao u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju, a nastupilo je 11 klapa koje su izvele izvorne marijanske pjesme u obradi renomiranih obrađivača poput Krešimira Magdića, Duška Tambače, Blaženka Juračića,  Živka Ključe, Tomislava Veršića i drugih.

Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, u sastavu Bojan Pogrmilović , Mojmir Čačija, Vladan Vuletin, Inge Romac Šarić i Petar Bavčević-Pjer, ove je večeri najbolja bila mješovita klapa Versi iz Splita, za izvedbu pjesme „Lijepa si, lijepa“ u obradi Živka Ključe. Stručni žiri 2. mjesto dodijelio je muškoj klapi Munita iz Zadra za izvedbu „Zdravo, morska zvizdo mila“ u obradi Joška Ćalete.

Nagrada za najbolju obradu dodjeljena je Krešimiru Magdiću za obradu pjesme „O divo slavna“ u izvedbi klape Oštro iz Dubrovnika.

Nagradu publike osvojila je ženska klapa Luna iz Zadra, otpjevavši pjesmu „Čuj nas majko“ u obradi Mile Čačije-Čaja.

Festival su otvorili župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin te gvardijan svetišta fra Petar Klapež. Program je vodila Lejdi Oreb, a uz već navedene klape nastupile su i muške klape Podvorje iz Kaštela, Oštro iz Dubrovnika, Mriža iz Splita i Praska iz Podstrane, te ženske klape Štorija iz Kaštela i Ćuvita sa Šolte.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_217)

    ....

    oko 3 godina prije
  • (Gost_6056)

    Ni prid Gospinom slikom pošteno!!!!

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara