KONCERTOM ČUVAJ  MOJ NAROD ODUŠEVILI VUKOVARCE
Članovi HPD-a Bijaćka vila, na poziv  Klub veterana 148. brigade HV Zagreb-Trnje, koji je u suradnji sa savezom Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i još 42 udruge s područja grada Zagreba, organizirao obilježavanje dana sjećanja na žrtvu  Vukovara  i Škabrnje u gradu Zagrebu 18. studenog  pod sloganom  ˝I reći ću vam samo još jednu stvar zapamtite Vukovar ˝, gostovali su tri dana u Vukovaru.

Tim povodom na  sv.misi održanoj 08. studenog  u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru,  braniteljima je predano ˝vukovarsko svijetlo mira“ kako bi ga prenijeli u Zagreb i njime upalili veliku svijeću na središnjem događanju obilježavanja pada grada heroja, a simboličnu predaju svjetla svojim su  nastupom uveličali upravo kaštelanski pjevači.

Pod vodstvom maestra Andre Čale, koji je sa  velikim entuzijazmom pripremio i postavio koncert pod nazivom ˝Čuvaj moj narod˝, Bijaćka vila  predstavila se vukovarskoj publici, koju je oduševila i taknula svojom pjesmom u srce.

Gošća koncerta Marija Vukšić na saksofonu, uz klavirsku pratnju maestra Čale, muziciranjem je okupljene uvela  u meditativne verse koje su čitali članovi zbora Ana Vuletin i Marko Gotovac, ganuvši brojne koji su ih došli poslušati do suza.

Svojim nastupom u župnoj crkvi  Sv.Filipa i Jakova u Vukovaru, Kaštelani su  uveličali i nedjeljno euharistijsko slavlje, na kojem su se ujedno oprostili i od  svojih domaćina predvođenih fra Ivicom Jagodićem.

Za vrijeme boravka u Vukovaru, članovi Bijaćke vile obišli su i Spomen križ svim hrvatskim braniteljima i žrtvama rata na ušću rijeke Vuke u Dunav, Vukovarsku bolnicu, Trpinjsku cestu, Spomen dom Ovčaru, masovnu grobnicu na Ovčari, Memorijalni centar Domovinskog rata kao i naselje Bogdanovci, koji su ih izuzetno dirnuli, te Ilok i crkvu Sv.Ivana Kapistrana.

Pri povratku kući, posjetili su  i hrvatske branitelje u braniteljskom šatoru na  Savskoj cesti u Zagrebu, koji prosvjeduju zbog lošeg odnosa ministarstva prema braniteljima, kako bi im izrazili  zahvalnost i poštovanje za  odvažnu i plemenitu žrtvu koju su podnijeli za domovinu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_2126)

  Bravo i svaka čast ! Pozdrav obitelji Milan :D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1226)

  Bravo nasi,lipo sta ste hodocastili gradu HEROJU i pocastili ih svojim pjevanjem,svaka cast.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2225)

  Svaka cast, pravi i kvalitetni zbor, lipo vas je slusat di god da nastupate i gostujete.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara