Croatian English French German Italian Spanish

PRIZNANJE STRUČNOG ŽIRIJA
U okviru XIV Međunarodnog festivala klapa Perast, u petak  je održano natjecanje u kategoriji Ženske klape. Prvo mjesto i nagrada stručnog žirija pripalo je klapi Neverin.

Stručni žiri u sastavu: dr Nikola Buble, predsjednik (Hrvatska), Dušan Šarac (Hrvatska), Mr Sara Dodig (Hrvatska), Denis Tafra (Hrvatska), Marina Dulović (Crna Gora), Vojislava Milić (Crna Gora), dr Zlata Marjanović (Srbija), dodijelio je prvo mjesto klapi "Neverin" iz Kaštel Lukšića (Hrvatska), drugo mjesto klapi "Incanto" iz Kotora i treće mjesto podgoričkoj klapi "Alata".
Nagrada publike - KAZADA, nazvana po čuvenom savezu peraških obitelji u odbrani grada, dodijeljena je klapi "Incanto".

Predstavnica klape "Neverin" Ljubica Jevtić je kazala da je ovo njihov prvi nastup u Perastu i da su zadovoljne gostoprimstvom i publikom.
-,,Moram priznati da je ovo prvi put da slušam crnogorske klape i konstatiram da su kolegice vrlo dobre i jaka su konkurencija'', navela je Jevtić i dodala da će mnogi reći da je ovo za njih očekivana nagrada s obzirom na veliki broj dobivenih priznanja ali, za klapu "Neverin" svaki nastup je sam za sebe, svaki ima svoju težinu i poseban je na svoj način.

Odabir učesnika i program festivala kreirao je umjetnički direktor festivala Jasminko Šetka, a program je vodila Jasna Jeknić-Stijović.
U natjecateljskom dijelu su sudjelovale klape: "Kapric" (Zadar, Hrvatska), "Musica viva" (Sombor, Srbija), "Dalmatinke" (Šibenik, Hrvatska), "Garofuli" (Bibinje, Hrvatska), "Ankora" (Podstrana, Hrvatska), "Diva" (Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina), "Oršulice" (Vodice, Hrvatska), "Bellezza" (Tivat, Crna Gora), "Incanto" (Kotor, Crna Gora), "Ćakulone" (Zagreb, Hrvatska), "Alata" (Podgorica, Crna Gora), "Neverin" (Kaštel Lukšić, Hrvatska)
U revijalnom dijelu klape ("Oršulica", "Diva", "Garofuli", "Kapric" i "Neverin") su izvodile izvorne pjesme iz krajeva iz kojih dolaze i tako ponudile publici pravi glazbeni spektar stilova.

Komentari (23)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_6138
Čekaj samo taj jedan dan, se može vidit??? I šta kad neko tad nemože doć?? Ma tražit ću im milijun eura kad su tako pok_areni!!!
Gost_6138
Već vidim da mi uzurpiraju zemljište... Jel kažnjivo ako pas ujide a bija je u dvoru na lancu?
Gost_6937
a kome se moramo javiti,di je taj obrazac
Gost_9196
moj komentar obrises a onda ga komentiras..pravi si zaostali kukavicki lazljivi i hvalisavi balkanski komunisticki isprdak..bia i osta....