hren
 

DANI LUKE BOTIĆA
Nakon otvaranja izložbe  „Mecenatski rad biskupa Strossmayera“ prošlog tjedna u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, ove srijede i četvrtka, 19. i 20 kolovoza, nastavljaju se  6. Dani Luke Botića u organizaciji Udruge za revitalizaciju sela Opor – Botići.

Ova manifestacija posvećena hrvatskom književniku i političaru Luki Botiću, čija obitelj ima korjene upravo u Oporu, ove godine za temu ima 200. godišnjicu rođenja biskupa Josipa Jurja Strossmayera, čije je djelovanje bilo povezano i s djelovanjem Luke Botića u Đakovu.

U srijedu 19. kolovoza, u 20 sati, u dvorcu Vitturi bit će upriličena književna večer u društvu lokalnih autora, kao i glazbena interpretacija poznatih stihova u izvedbi Josipa Molnara i Sanje Hajduković iz Đakova.

Dan kasnije, 20. kolovoza, u 20 sati, u dvorcu Vitturi govorit će se o temi “Strossmayer i Bugari”, a predavač će biti dr. sc. Hrvojka Mihanović Salopek.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_7305)

  Ne razumin poantu ovoga

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8756)

  Poanta je da se revitaliziraju Botici.

  oko 4 godina prije
 • gost 6089 (Gost_8305)

  ovi ča ne razumu poantu ovoga-nije zvaka za seljaka

  oko 4 godina prije
 • (Gost_128)

  Molim vas, bez vrijeđanja i nervoze. Ima toga i previše na ovom portalu. Nažalost!
  Goste 7305 dođite sutra i prekosutra i poslušajte o ćemu se radi. Sve što vas zanima možete pitati nekog od gostiju ili člana udruge

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9192)

  Pari mi se na slici ka da je Manolić

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij