15. GODINU ZA REDOM UZ KUD 7 KAŠTELA I NJIHOVE GOSTE
Slavonska i dalmatinska folklorna tradicija prikazana je sinoć na placu iza Kaštilca u Kaštel Gomilici za koju su zaslužni uz domaćina KUD 7 Kaštela i njihovi gosti KUD Vijekoslav Klaić iz Garčina i KUD Župa Bagalović iz Krvavca.

15. po redu tradicionalnu manifestaciju „Tamburica i mandolina“ otvorili su gosti iz Garčina, KUD Vjekoslav Klaić koji se u Kaštelima osjećaju kako je kazao njihov voditelj Antun Trabalko, kao domaćini. Plesovima Posavine i Baranje u koreografiji Jadranke Petrik oduševili su brojnu publiku koja ih je u nekoliko navrata nagradila pljeskom.

KUD Župa Bagalović iz Krvavca je na kaštelanskoj pozornici prikazao neretvansku šetnju,a potom i dubrovačkog Linđa koji spada u sami vrh svjetskih koreografija, a kojeg je publika popratila pljeskom. Kako je kazao voditelj programa Joško Vukšić to im je jedini honorar koji dobiju za sate, dane, mjesece i godine koje su poklonili za očuvanje kulturne tradicije.

Domaćini su se predstavili Vrličkim kolom u koreografiji Branka Šegovića, ali i nezaobilaznim plesom „Ero s onoga svijeta“ za kojeg etnomuzikolozi i glazbeni folklorni stručnjaci tvrde da je najbolja koreografija koja je ikad postavljena od svih kulturno umjetničkih društava. Večer uz tamburaške pjesme i plesove Neretve,Vrlike, Posavine, Slavonije i Baranje završena je poklonima koje su domaćini ali i gosti imali jedni za druge.

Foto:Luka Ištuk


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_2234)

  bilo je velicanstveno najeo sam se kulena ko prasac

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5225)

  Večer su otvorili domaćini s Posavinom, a ne gosti ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9203)

  Odgovara: # 373747

  imali gdje mozda videozapis ovoga događaja vrlo sam zainteresiran za neretvansku šetnju i linđu
  hvala!

  oko 2 godina prije
 • krešo (Gost_5096)

  to se dođe i pogleda..kakav video :)

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara