Croatian English French German Italian Spanish

15. GODINU ZA REDOM UZ KUD 7 KAŠTELA I NJIHOVE GOSTE
Slavonska i dalmatinska folklorna tradicija prikazana je sinoć na placu iza Kaštilca u Kaštel Gomilici za koju su zaslužni uz domaćina KUD 7 Kaštela i njihovi gosti KUD Vijekoslav Klaić iz Garčina i KUD Župa Bagalović iz Krvavca.

15. po redu tradicionalnu manifestaciju „Tamburica i mandolina“ otvorili su gosti iz Garčina, KUD Vjekoslav Klaić koji se u Kaštelima osjećaju kako je kazao njihov voditelj Antun Trabalko, kao domaćini. Plesovima Posavine i Baranje u koreografiji Jadranke Petrik oduševili su brojnu publiku koja ih je u nekoliko navrata nagradila pljeskom.

KUD Župa Bagalović iz Krvavca je na kaštelanskoj pozornici prikazao neretvansku šetnju,a potom i dubrovačkog Linđa koji spada u sami vrh svjetskih koreografija, a kojeg je publika popratila pljeskom. Kako je kazao voditelj programa Joško Vukšić to im je jedini honorar koji dobiju za sate, dane, mjesece i godine koje su poklonili za očuvanje kulturne tradicije.

Domaćini su se predstavili Vrličkim kolom u koreografiji Branka Šegovića, ali i nezaobilaznim plesom „Ero s onoga svijeta“ za kojeg etnomuzikolozi i glazbeni folklorni stručnjaci tvrde da je najbolja koreografija koja je ikad postavljena od svih kulturno umjetničkih društava. Večer uz tamburaške pjesme i plesove Neretve,Vrlike, Posavine, Slavonije i Baranje završena je poklonima koje su domaćini ali i gosti imali jedni za druge.

Foto:Luka Ištuk

Komentari (4)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_2090
"ko je izgradio ceste , ko je elektrificira sela, ko je izgradio tvornice, hotele, škole, vrtiće, ko je u bolnicama i ambulantama ličio...
Gost_2090
"Ma tražit ću im milijun eura kad su tako pok_areni!!!" Da bi ti ja 2 milijuna. Po gujici...
Gost_2090
Fali jon 5 za učinit 6. On topic: A šta ćemo s biciklistima? Postali su opasniji u prometu od motorista.