U ORGANIZACIJI PRIJATELJA KAŠTELA
Društvo Kaštelana i prijatelja grada Kaštela u Zagrebu  - Prijatelji Kaštela, u suradnji s Hrvatskom kulturnom zakladom – Hrvatsko slovo, u petak 15. travnja, s početkom u 19 sati, organiziraju tribinu o kaštelanskoj arheološkoj baštini, koja će se održati u prostorijama Hrvatske kulturne zaklade u Zagrebu.

Tribina nosi naziv „Važnost lokaliteta Bijaći u ranosrednjovjekovnoj arheologiji“, a o lokalitetu Bijaći govorit će prof. dr. sc. Mirjana Matijević Sokol, dr. sc. Vladimir Sokol, prof. dr. sc. Bruna Kuntić- Makvić i doc. dr. sc. Diko Čutura, koji je voditelj i moderator tribine.

Bijaći je ime povijesnog lokaliteta i širega prostora oko njega koji se nalazi između Trogira i donjekaštelanskog polja. U Bijaćima je knez Trpimir,u ožujku 852. godine, izdao povelju kojom je potvrdio darovnicu kneza Mislava Splitskoj mitropoliji, u kojoj se prvi put spominje ime Hrvat.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • Kaštelani u Zagrebu (Gost_1705)

    Napokon da i u našoj metropoli Kaštela počnu zazimati mjeto koji joj pripada.Pored toga što je grad Kaštela drugi po veličini u našoj županiji,on ima izuzetnu povijsnu,kulturnu i civilizacijsku prepoznatljivost međutim do sada loše prezentiranu,te je na svima nama koji Kaštela volimo dužnost da se iziđe iz svakodnevne učmalosti i pokažemo ljepote koje posjedujemo.Čestitke Društvu Kaštelana i prijatelja grada Kaštela u Zagrebu,samo naprijed moji kaštelani!

    oko 2 godina prije
  • Kaštelanin u kaštelima (Gost_2216)

    Čestitam. Svi zajedno možemo napraviti puno za naša Kaštila!;)

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara