AKTIVNOSTI IZ MUZEJA GRADA
Sekcija muzejskih pedagoga Hrvatske pri Hrvatskom muzejskom društvu, 21. put organizira edukativnu muzejsku akciju, pod nazivom „Klik na kulturni krajolik“, u vremenu od 18. travnja do 18. svibnja, a u akciji će i ove godine, u srijedu 11. svibnja,  sudjelovati Muzej grada Kaštela s akcijom „Klikajmo na brdu Kozjaku“.

Edukativna muzejska akcija kaštelanskog muzeja namijenjena je  prvenstveno učenicima srednje škole  Braća Radić, no mogu joj se pridružiti i svi ostali zainteresirani, koji na vrh Malačke mogu doći svojim vozilima i pridružiti se planiranom izletu.

- Kozjak je tu oduvijek. Svaki dan ga gledamo, a kao da ga ne vidimo. Slabo ga poznajemo. I danas je, kao i nekad, još uvijek očuvani prirodni kulturni krajolik s mediteranskom vegetacijom i arheološkim lokalitetima. Tko je on i što sve pokazuje, a što skriva - saznajmo zajedno? Klikajmo svi virtualni i stvarni svijet na brdu Kozjaku. Poželjno je sa sobom ponijeti dobru volju, vodu, dobru obuću i napunjen mobitel. Za sve ostalo pobrinut ćemo se mi – poručili su organizatori iz Muzeja.

Prema planu izleta polazak je iz Nehaja u 8.30 sati, odakle se na prijevoj Kozjaka dolazi pola sata kasnije. Pred početak izleta pripadnici HGSS-a održat će kratko izlaganje, nakon čega se kreće hrptom brda Kozjak put istoka, s kratkim zaustavljanjem na lokalitetu Birnjac.
Oko 10.30 sati planiran je dolazak na Biranj i razgledavanje lokaliteta uz vodstvo, a pola sata kasnije je okupljanje kraj crkvice sv. Ivana Krstitelja od Birnja, okrjepa, izlaganja i klikanje.
Točno u podne održat će se milenijski samoklik dronom, a polazak dalje na istok put Grebine planiran je u 12.15 sati, gdje se dolazi nakon 15 minuta hoda.
S Grebine se spušta Talijanskom cestom put Malačke, a u planinarskom domu Malačka bit će organiziran ručak uz dodjelu nagrada. Povratak u Kaštela uslijedit će u 15 sati.

U slučaju lošeg vremena organizatori će odrediti novi termin izleta i edukacije.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara