KONCERT BIJAĆKE VILE
Svoju koncertnu sezonu hrvatsko pjevačko društvo Bijaćka vila zaokružilo je ove subote, koncertom zborske pjesme održanom u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta u dvorcu Vitturi.

Pod ravnanjem maestra Andre Čale kaštelanski zbor ove je večeri izveo pjesme koje su svojevrsni presjek ovosezonskog rada zbora.

U prvom dijelu koncerta posvećenom narodnoj i sakralnoj glazbi te gregorijanskim napjevima, pjevači Bijaćke vile izveli su Sunkovu  „Hvalite Boga Gospodina“, Ferjančićev „Večerni zvon“, Magdićevu „Odiljam se“ te Berdovićevu „Ko pameti nema“.
U drugom dijelu koncerta uslijedile su izvedbe filmske i populane glazbe pa je tako publika imala priliku uživati u „Non nobis domine“ Patricka Doylea, „Tears in heaven“ Erica Clapton, „Adiemus“ Karla Jenkinsa iz filma Avatar te „Hail holy queen“ iz filma Redovnice nastupaju, koju su članovi Bijaćke vile izveli još jednom, na zahtjev zadovoljne publike.

Bijaćka vila ove je večeri tako pokazala svoj kontinuirani rad dug više od stoljeća, koji sa sobom nosi dugu tradiciju zborskog pjevanja u Donjim Kaštelima.

Kao gost Bijaćke vile ove je večeri nastupila mlada glazbenica Marija Vukšić na sopran saksofonu, izvevši numeru iz filma Misija.

Foto: Ivan Ojdanić


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost_5229)

  Cestitke maestru i pjevacima !

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6161)

  Stvarno,svaka cast odavno nije vila ovako kvalitetno zvucala

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1852)

  a na šta mi spade,bijaćka moja

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7158)

  Pet muskih koji drze base i tenore,kontra dvadeset žena koje drže soprane i alte.To još nisam nigdi vidila:D.Meknite zbor u status mirovanja,nemojte se vise sramotit.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9414)

  dajte koju sliku od prije 30-tak godina da vidimo kako je izgledala Bijaćka vila

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9414) (Gost_5572)

  a usput i koju sliku donji seli iz 70-ih godina

  oko 1 godine prije
 • (Gost_774)

  ljudi moji najbolje sve ukinit,neki dan gledam slike sa smotre zborova u pirovcu.trogirski zbor 1 muskoga ima, makarska ostala bez ijednog,vodice,drnis ,...itd niko nije ima vise muskih od bijacke.pa zato umisto da kenjate ako imate glasa dojdite pivat, a okladija bi se da ovi koji su komentirali nisu ni bili na koncert da cuju kako to zvuci.najboje van je da se ne sramotite komentirajuci jer ocito van nesto u zivotu fali.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_774)

  daj ti svoju sliku prije 30 god.sigurno si bija lipsi tad

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1098)

  Di su van muški ?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1348)

  Vladane vracaj se i spasi,sta se spasit da.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7244)

  Zbor,koji je doslovno uništen jedino i može spasit maestro Vuletin.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara