Croatian English French German Italian Spanish

U petak navečer održana je finalna večer ženskih klapa na jubilarnom pedesetom festivalu u Omišu. Po ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša osvojila je klapa Armorin iz Zagreba. Srebrni štit osvojila je klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, a Brončani štit osvojila je klapa Teranke iz Pule.

Prvu nagradu publike Zlatni leut osvojila je klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, Srebrni leut osvojila je klapaDrača iz Mostara, dok je brončani leut osvojila klapa Armorin iz Zagreba.

Bilo je to finale u kojemu smo čuli 10 ponajboljih klapa, odabranih kroz tri izborne večeri. Kroz program su nas vodili su Edita Lučić Jelić i Branko Uvodić. Žensko „a capella“ pjevanje, pokazala je to i ova večer, gotovo da je postalo ravnopravno muškom, ima masovnost, svoju publiku i posebnosti koje ga bitno izdvajaju od tradicionalnog poimanja dalmatinske pučke pjesme.

Komentari (3)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_6937
a kome se moramo javiti,di je taj obrazac
Gost_9196
moj komentar obrises a onda ga komentiras..pravi si zaostali kukavicki lazljivi i hvalisavi balkanski komunisticki isprdak..bia i osta....
Gost_9172
.............. sve je na svome mistu ca joj fali ...............?
Gost_3149
Naprotiv , ja neman šta reć protiv mame , . . . , sve je na svome mistu i kako triba
Gost_1212
stavite karte da se može vidit i povečat a ne ovako