hren
 

ZAVRŠNI KONCERT
Posljednji ovogodišnji koncert ljetne škole Kaštela održan je u nedjelju, u koncertnoj dvorani dvorca Vitturi, a predstavili su se polaznici seminara oboe i fagota.

Aida Ahmetović, Domagoj Pečar i Lovro Čuikin polaznici su fagota u klasi prof. Žarka Perišića, a kako su nadopunili  svoje znanje tokom ovog seminara čuli smo kroz skladbe E.Cosseta, A.Vivaldia, Bethovena, G.Piernea, M.Haydna i drugih poznatih skladatelja. Ovaj drveni puhački instrument proizvodi duboke, tamne i plemenite tonove, a publika je imala priliku čuti i kako zvuči u šaljivim melodijama te onima tajanstvenog ugođaja.

U klasi oboe prof. Daria Golčića predstavile su se dvije djevojke, Irina Markić Nikolac i Tina Hrga. Oboa je melodijski instrument koji u  orkestru često ima vodeće teme, a proizvodi precizan prodoran zvuk u što smo se mogli uvjeriti kroz skladbe  J.J.Quantea te L.A.Lebruna. Uz klavirsku pratnju Jadranke Garin osim mladih polaznika zasvirali su i njihovi mentori za kraj koncerta.
Organizator ljetne škole Ivan Biliškov rekao nam je da su veoma zadovoljni i da nikada do sada škola nije trajala dugo kao ove godine.

- Deset profesora radilo je sa sedamdesetak polaznika, a posjećenost koncerata bila je izvrsna. Već sada imamo velike planove za iduću godinu, a dovest ćemo, kao i do sada, niz stručnih i poznatih glazbenika - – kazao je Biliškov.

I ove godine Ljetna škola značajno je pridonijela glazbenom odgoju mladih, a kako uz polaznike dolaze i članovi njihovih obitelji, kako iz drugih dijelova Hrvatske, tako i svijeta, ostvarila je još jedan cilj, turističku promidžbu Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara