hren

MEĐUMUZEJSKA SURADNJA
Poklonici suvremene umjetnosti, ali i umjetnosti općenito, do 1. prosinca imaju priliku u izložbenom prostoru dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću razgledati izložbu skulptura i slika jednog od  najznačajnijih suvremenih hrvatskih kipara, Branka Ružića.

Ova izložba, koja je službeno otvorena u utorak, rezultat je međumuzejske suradnje Muzeja Grada Kaštela i Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda.

- Za ovu izložbu odabrali smo 22 skulpture i 20 slika u tehnici gvaša našeg poznatog umjetnika Branka Ružića, čiji veliki dio umjetničkog opusa čuvamo u stalnom postavu Galerije Ružić u brodskoj tvrđavi. Na izložbi su predstavljeni njegovi radovi nastali u razdoblju od 1957. do 1997. godine  – kazala je voditeljica Galerije Ružić, Romana Tekić.

Među djelima, koje Kaštelani imaju priliku vidjeti su Dali, Autoportret, Grbavi bik, Kokoš, Šetači, Anđeo I, Oblak nad crkvom, Adam i Eva, Zagrljeni i drugi.

Međumuzejska suradnja, prema riječima više kustosice Muzeja Grada Kaštela, Mirele Duvnjak, nastavit će se u budućnosti i s drugim muzejima i galerijama.

- Stekli smo tehničke uvjete zbog čega smo u mogućnosti “primiti” ovako velike umjetnike te se nadam da će uskoro biti još toga. Moram naglasiti da sam vrlo zadovoljna što je, u sklopu međumuzejske suradnje, prvi u nizu predstavljen upravo Branko Ružić, jedan od najistaknutijih predstavnika suvremene hrvatske umjetnosti – navela je Duvnjak.

Na svečanosti otvaranja izložbe nazočne su pozdravili i ravnatelj kaštelanskog muzeja Ivan Šuta te dogradonačelnik Mili Novak, a otvaranje je uveličao solistički nastup gitaristice Antonije Škorput.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_177)

    Ekipe:(

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij