I OVAJ PUT VELIKI BROJ ZAINTERESIRANIH
Brojni obožavatelji Krešimira Mišaka ,  novinara, književnika, rock glazbenika, autora brojnih knjiga, koje se stalno nalaze pri vrhu top ljestvica te urednika i voditelja kultne HRT-ove TV emisije “Na rubu znanosti” okupili su se u prepunoj dvorani Muzejskog prostora Podvorje u Kaštel Sućurcu kako bi nazočili premijernom predstavljanju Mišakove najnovije knjige “Duhovni ratnik i…”.

Iako je ovo već treće Mišakovo gostovanje u Kaštelima, ovaj iznimno zanimljivi predavač uspio je i ovom prilikom tijekom predavanja, koje je trajalo jedan i pol sat, zadržati pažnju okupljenih, koji su stigli iz svih Kaštela, ali i iz Splita, Trogira, Omiša, Solina, Podstrane, Imotskog i Makarske.

-  Knjiga “Duhovni ratnik i…” bavi se mističnim iskustvima i načinom kako takva iskustva, koja prate ljudski rod oduvijek, šire percepciju i kroz “vizije” uče ili liječe ljude. Svako mistično iskustvo, subjektivno po naravi, ima i univerzalnu kvalitetu, ali svijet izvan perspektive izvan pet osjetila i izvan dosega klasifikacija koje radi um nije lako prepričati, jer je riječ o doživljaju, a doživljaji se mogu samo doživjeti. U konačnici, osim transformacija u pojedincu i društvu, koje mogu pokrenuti mistična iskustva, pitanje mističnih iskustava uvijek nas vraća na pitanje prirode stvarnosti i odnosa naše percepcije s tzv. “vanjskim” svijetom. – istaknuo je Krešimir Mišak govoreći u prvom dijelu predavanja o novoj knjizi.

U drugom dijelu književne tribine Mišak je govorio o brojnim zanimljivim temama o kojima govori i u emisiji “Na rubu znanosti”, pa se tako dotakao i pojmova kao što su npr. “tehnokracija, napredak tehnologije, pametne mreže, globalno zatopljenje, elektronička valuta, ekološka osviještenost, tolerancija” itd,
Književna tribina s Krešimirom Mišakom, koja je održana u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u sklopu “Mjeseca hrvatske knjige 2016”, završena je velikim pljeskom nazočnih, fotografiranjem i potpisivanjem Mišakovih knjiga. 


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_2108)

  Ovo je žalosno da je bilo samo par sučurana.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2333)

  Pohvale vrijedno! Bravo, Krešo!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9067)

  Ovo više nije normalno..ovaj se osoba izgubila u prostoru i vremenu...

  oko 1 godine prije
 • 1111 (Gost_7833)

  E moj goste 9067 kad bi ti znao definirati pojam prostorvrijeme onda bi i shvatio
  nesto od ovog predavanja.

  oko 1 godine prije
 • Zoran (Gost_6546)

  Sjajan intelektualac.

  oko 1 godine prije
 • Ratnica Svjetlosti (Gost_4019)

  Obožavam tog čovjeka i sve teme koje obrađuje. Bravo !!!

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara