Croatian English French German Italian Spanish

TRADICIONALNA SURADNJA
Dugogodišnje prijateljstvo i suradnju članovi KUD-a „7 Kaštela“ i članovi KUD-a „Vjekoslav Klaić“ nastavljaju i dalje, a zajednički nastup odigrao se ovog vikenda na večeri folklora „Tamburica i mandolina“, koja se održala u Garčinu.

Ova manifestacija, koja iz godine u godinu pokazuje zajedništvo Dalmacije i Slavonije kroz folklor i tradiciju, duži niz godina održava se ljeti u Kaštel Gomilici, a na jesen i u Garčinu pa je tako bilo i ove godine.
Prijateljstvo koje je započelo 1999. godine, kada su Kaštelani gostovali na Vinkovačkim jesenima, a zatim i na Brodskom kolu, iz godine u godinu se razvijalo pa se folkloraško prijateljstvo proširilo i na obitelji.

Kaštelanski folkloraši i ove su godine oduševili publiku u Društvenom domu u Garčinu, a za sve njih izveli su Vrličko kolo i Linđo.
Osim domaćina iz garčinskog KUD-a te Kaštelana, na ovoj 27. Večeri folklora u Garčinu nastupili su i ženski pjevački sastav ”Bećaruše” iz Podvinja, KUD ”Ivan Filipović” iz Velike Kopanice te ženski pjevački sastav ”Brđanke” iz Klokočevika.
Na kraju svog gostovanja u Brodsko – posavskoj županiji, članovi KUD-a “7 Kaštela” domaćine i sve sudionike pozvali su da im se slijedećeg ljeta pridruže na večeri “Tamburica i mandolina” u Kaštelima.

Foto: Šokački portal

Komentari (1)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_122
Ej ti 9196vise si dosadija satin tvojin ,dw si ti kojom sričom komunistički isprdak bar bi bija pošten i borija se zapravdu i poštenje ...
Gost_2090
"ko je izgradio ceste , ko je elektrificira sela, ko je izgradio tvornice, hotele, škole, vrtiće, ko je u bolnicama i ambulantama ličio...
Gost_2090
"Ma tražit ću im milijun eura kad su tako pok_areni!!!" Da bi ti ja 2 milijuna. Po gujici...