hren
 

IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA
Prostor centralne dvorane u Bratskoj kući u Kaštel Kambelovcu, nakratko su ispunili portreti poginulih branitelja u Domovinskom ratu te literarni radovi, na izložbi „Srcem, mislima i molitvama za Vukovar“, koju je povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organizirao Mjesni odbor Kaštel Kambelovac u suradnji s učenicima i djelatnicima Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju u Splitu te Gradom Kaštela.

Izložba je donijela cijeli niz prigodnih radova učenika i učenica, koji su nastali u posljednjim mjesecima, poput crteža, stripova, pisanih uradaka i papirnatih vukovarskih golubica, dočaravši posjetiteljima izložbe dane ponosa i tuge u studenom 1991. godine.

- Izložbom smo dašak sjećanja na Vukovar željeli donijeti u Kaštela. Izloženo je osamdesetak pisanih radova, ali i brojni portreti poginulih branitelja, kao i prigodni strip. Na ovaj način odali smo počast i pokazali svoje poštovanje svim žrtvama - kazala je predsjednica kambelovskog Mjesnog odbora, Doris Grgurin.

 - Ovo je samo jedan dio onoga što naša škola radi za Vukovar. Prošlog tjedna imali smo učeničku utrku humanitarnog karaktera za vukovarski vodotoranj. Osim učenika u nastanku radova i postavljanju izložbe sudjelovali su i profesori naše škole – izjavila je vjeroučiteljica iz splitske škole za dizajn, Nada Barać.

Sve nazočne na otvaranju izložbe pozdravio je dogradonačelnik Mili Novak, a u prigodnom programu nastupio je Župni zbor Karmel i mladi gitarist Filip Mišković.
Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati u subotu i nedjelju, 12. i 13. studenog, u vremenu od 10 do 17 sati.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_1151)

  kada ce završiti rat u kojem su samo naivci ginuli, kako ne vidite da to nitko ne doživljava osim uhljeba, mozda da djecu iz škola organizirate pa da napunite prostorije

  oko 3 godina prije
 • 2310 (Gost_502)

  Nisu ginuli naivci. Za Vas moja preporuka-otiđite tamo gdje nikad nije bilo rata niti ima potrebe za obilježavanjima pa ćete biti mirni.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2121)

  ma šta je ovo, pa nima ni pasa, jaka van je organizacija :p

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1190)

  vukovar je žrtva mudre politike vrhovnika.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij