Predstavljanjem slikovnice Andree Debak "Kako je Jabuka otkrila proljeće", u petak 11. studenog je u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu, baš kao i u svim ostalim odjelima GKK obilježen Dan hrvatskih knjižnica.

Nakon uvodne riječi ravnateljice GKK Renate Dobrić, koja je izrazila zadovoljstvo što svakim danom sve više djece posjećuje sve odjele GKK, sve nazočne, a posebno djecu pozdravio je dogradonačelnik Grada Kaštela Zoran Bonacin, koji je Knjižnici čestitao njen dan, dok je djecu potaknuo da i dalje ovako često s radošću nastave dolaziti u sve odjele kaštelanske knjižnice, za koju se stvarno može reći kako je postala centar za poticanje čitanja i centar druženja svih zaljubljenika u knjigu i čitanje.

Autorica slikovnice se, čitajući dijelove slikovnice, izmjenjivala s djecom iz DV Maginja, koji su, predvođeni tetom Majom Karlović otpjevali i izrecitirali recitacije i pjesmice na temu jeseni. 

Djeci iz jutarnje skupine DV Maginja priključila su se i djeca iz poslijepodnevne skupine DV Maginja, predvođena tetom Elom Kovač, otpjevavši također nekoliko simpatičnih razigranih pjesama.

Popričavši o tome što za njih znače knjiga i knjižnica, te koje su im najdraže bajke i priče, djeca su s velikim zanimanjem poslušala maštovite i poučne stihove Andree Debak (koja je iste napisala za svoje dvije djevojčice), proučivši pomno i ilustracije, koje je izradila ilustratorica Karin Tancel.

Nakon što je autorica slikovnice Andrea Debak malim zaljubljenicima u knjigu i čitanje sa zadovoljstvom poklonila svoje slikovnice, koje je i potpisala, svi su zadovoljno i sretno otišli kući, najavivši skori ponovni dolazak u Gradsku knjižnicu Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_182)

  E ovaj mi Bonacin nije jasan? Jeli to on sebi priprema teren, jer ruku na srce, zar je on uopće važan da bi nazočio svakom, ali baš svakom događaju u GKK. A jesmo ludi, ima on tamo "birano"društvo.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2108)

  Gostu 182.Samo jedno pitanje kad si se vratila, i jednom zuauvjek shvati ti sigurno nećeš zamjenit Udovičiča.??

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8184)

  Unda kaži de mi kad si stigla iz topli krajeva ljubomoro

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara