hren
 

HIT KOMEDIJA MOSTARSKIH GLUMACA
Ove subote, 26. studenog, Kaštelani će imati priliku pogledati kazališni hit, predstavu “Rodijaci”, u izvedbi mostarskih dramskih prvaka, Velimira Pšeničnika Njirića i Mira Barnjaka. Predstava će se održati u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, s početkom u 18 sati.

Ova komedija nastala je po kolumnama Petra Miloša, prema kojima je Rusmir Agačević Rus napisao tekst za potrebe Ratnog kazališta HVO-a 1993. godine te je sa 200 izvedbi jedna od najizvođenijih predstava mostarskih kazalištaraca.

Velimir Pšeničnik Njirić, glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, tekst ove predstave izvodio je do 1998. godine s pokojnim glumcem Tonijem Peharom, nakon čega dolazi do nekoliko godina pauze. Predstava je ponovno postavljena 2012. godine i u nju se uključuje novi glumac, Miro Barnjak, također član HNK u Mostaru, te od tada neprestano plijeni pažnju i izaziva oduševljenje publike na brojnim pozornicama u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i drugim državama.

Predstava prati dvojicu duvanjskih gastarbajtera u Njemačkoj, koji elementima iz svog života i otvorenim te jednostavnim jezikom nasmijavaju publiku s oko 60 minuta zanimljivosti, kojima većina publike svjedoči i u svakodnevnom životu.

Glumci Velimir Pšeničnik Njirić i Miro Barnjak predstavljaju se u ulogama Stipana i Matiše, a Njirić ujedno potpisuje i režiju predstave.

Cijena ulaznice za subotnju predstavu iznosi 35 kuna, a ulaznice se mogu kupiti u prostorima udruge Sveti Jeronim u Kaštel Gomilici ili na ulazu u kino prije početka predstave.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_5183)

  kaštelani imaju prilike puno predstava gledat i to najviše susjednih iz BH. zašto kaštelani nemaju ni jednu pismu novijeg doba kojom su opjevana kaštela. "dođi u kaštela", "kaštela ,kaštela i " lipe li su mlade kaštelanke" rijetko se čuju dok susjedi trogirani uvik "izbace" koju novu trogirsku. ako je koja fešta u kaštelima od ribarskih , lovačkih, bobijade idr. dovedu se iz zagore da bi se popunija program. jel to kaštelani ne vole svoje pisme.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2385)

  čigovi si ti ,pa jemamo mi i našega samo te ja tu sigur neću nać,zato ne palamudi vengo radi!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9138)

  A jema li boba?????

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2385) (Gost_5183)

  pok. matere i oca,a ti?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2150)

  Odgovara: # 409584

  Slazem se

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij