PRIGODNIM KONCERTOM OTVORILI  ADVENTSKA DOGAĐANJA
Na poziv voditeljice šibenskog katedralnog zbora Jelene Mikulandre, HPD Bijaćka vila imalo je čast ovoga petka otvoriti adventska događanja u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku, koncertom naziva „Otvorite vrata Božiću“. Vrijeme je to u kojem se pripremamo za najljepši blagdan kod kršćana, a i najveseliji zimski period.

Adventski program u katedrali jako je bogat s obzirom da Šibenik ove godine slavi devetsto pedesetu obljetnicu prvog pisanog spomena grada Šibenika, a sama katedrala zbog svog vanjskog i unutrašnjeg prostora jedinstvena je u svijetu i već duži niz godina uvrštena u UNESCO- ov popis svjetske baštine.

Bijaćka vila otpjevala je niz adventskih pjesama iz bogatog repertoara hrvatske i svjetske glazbene baštine. Djela fra Stipice Grgata, Š. Marovića, F. Ferjančića, F. Dugana i mnogih drugih, koje je odabrao voditelj Bijaćke vile, maestro Andro Čalo, oduševila su prisutne. Šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić nije krio oduševljenje pa je na bis još jednom otpjevana njemu draga pjesma Zlatnih krila. Noć, Salmi Alleluiatici, Hail Holy Queen te Bogorodice Djevo također su odzvanjali veličanstvenim prostorom najljepše katedrale na jadranu.

U dragulju hrvatske sakralne umjetnosti, krstionici koju je projektirao Juraj Matejev Dalmatinac, vile i vilenjaci otpjevali su i nešto za svoj gušt dok su uživali u svakom koraku i svakom pogledu na  ovaj jedinstveni spomenik, -zadovoljno poručuju iz društva.

Foto: Nikolina Vuković Stipaničev


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_7234)

  :D usta moja hvalite me (kad nitko drugi nece):D:D:D

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2373)

  Bolje nego blatit tudji rad

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2373)

  A je neko frustriran i ljubomoran kad mu se da stalno komentirat i blatit

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2221)

  Užas šta je ostalo od vile

  oko 10 mjeseci prije
 • (Gost_2373)

  Ma famozno, bitno je kako zvuce ljudi,a zvuce prekrasno,nije bitna kvantiteta već kvaliteta.

  oko 10 mjeseci prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara