hren
 

Protekle je nedjelje u dvorcu Vitturi održana redovna izborna skupština HGD „Biranj“ iz Kaštel Lukšića. Na dnevnom redu je bilo izvješće o radu u protekle četiri godine, izvješće Nadzornog odbora, odabir novih upravnih i nadzornih tijela te plan rada novog upravnog odbora za naredne četiri godine.

Izvješće o radu od 2012. do 2016. podnio je predsjednik Ivan Biliškov. Istaknuo je da su svi planovi zacrtani na prošloj izbornoj skupštini u potpunosti ispunjeni. Naročito su dobro odjeknuli koncerti „Nije fu nego ta“ 2013 godine u čast 20 godina rada maestra Jurice Karuze u lukšićkom Domu kulture, “ Društvo kroz tri stoljeća“ 2015 godine u čast 120 godina postojanja HGD „Biranj“ u sućuračkom kinu „sv Juraj“ i „Boje jazza“ 2016 godine u suradnji sa TZ Kaštela na štafiličkom Igrišću. Osim ovih koncerata Društvo je imalo još preko 40 nastupa, 10 putovanja i 6 natjecanja.

Natjecanja su donijela velike uspjehe HGD „Biranj“ još jednom pokazujući da se radi o jednom od najboljih hrvatskih puhačkih orkestara. Na 6 natjecanja osvojeno je čak 7 nagrada od kojih je predsjednik osobito istaknuo prvu nagradu na Srednjeeuropskom puhačkom natjecanju 2014., prvu nagradu na državnom natjecanju RH 2016., te dvije prve nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora 2012 i 2016 godine. Društvo je od sponzora natjecanja i društvene zajednice nagrađeno sa 3 nova instrumenta i značajnim financijskim sredstvima.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik odbora Marinko Kovačev i ustvrdio da je Nadzorni odbor pregledao kompletnu dokumentaciju Društva i da je ista vođena u skladu sa svim uobičajenim i propisanim pravilima.

Izabrana su i nova upravna tijela društva. Za Predsjednika je ponovo izabran Ivan Biliškov, Zamjenici predsjednika su Dijana Vinčić i Milan Vrtlar, a novi članovi Uprave su Bojan Delač, Leni Đuderija, Jure Grgantov i Lovre Grgić. U Nadzorni odbor su imenovani Marinko Kovačev kao predsjednik, Vedran Vanjak i Hrvoje Biliškov.

Plan rada za slijedeće 4 godine iznio je predsjednik Ivan Biliškov navodeći veliko međunarodno natjecanje u Italiji, nastup u Zagrebu u dvorani „V. Lisinski“, kontakte i posjete sa prijateljskim orkestrima i novu školu glazbe za izobrazbu mladih glazbara.


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_2679)

  Oće li i ova uprava jist i pit ka i prošla (ako su se uopće prominili ljudi) ili će počet trošit lovu na sviranje, instrumente, možda nove odore?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3307)

  Može li mi tko reći zbog čega orkestar HGD Biranj ne nastupa u narodnim nošnjama (koje imaju) nego u ovim crvenim majicama. Čak ni u najsvečanijoj prigodi kao što je dan mjesta i državni blagdan Velika Gospe ne nastupaju u nošnjama (za koje su se nota bene potrošile velike pare). A tako se divimo strancima kad nastupaju u svojim narodnim nošnjama.:(

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5095)

  Bas se i ja mislim ma vidi ih u ovin crvenin majicama non stop! Jel to reklama za sdp, sumnjivi su mi,ima tu svega ma se ne smi kazat...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9125)

  koliko pinez potrosi jedno ovakva udruga na godisnjoj bazi? jeli se tu placa clanarina? kako to funkcionira?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7154)

  Na ovoj slici je godišnje doba lito,i ča bi tribali nastupat u kapotima.?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6234)

  Na ovima pise Marina Kastela. Jeftino je Berket kupija glasove. Samo ne znam kako kum od gradonacelnika, doticni predsjednik Biliskov jos uvik sidi u kulturnom vijecu i sebi dili pare (privatno) za ljetnu skolu i (sluzbeno) Birnju za prezderavanje i lokacinu. Kako oni jos uvik uzurpiraju dvorac? Zar nije to trebalo sve ostavit muzeju na koristenje? I oni i Tz su davno trebali iseliti. Samo veze, nepotizam i korupcija uz puno mita. Zivila politika Kastela!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7170)

  Na badnjak je bakalar...Navrati gladno moje..bit će porcija i za tebe!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7170)

  Dodi i ti ako nemaš šta..Tu smo da pomognemo. Zavist je smrtni grijeh! Završit ćeš i ti u molu!
  Bit će bianco i na brujet..pa ko voli nek izvoli!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6375)

  Odgovara: # 411474

  Znaci tebi je u redu ovako besramno uzimat novce iz gradskog proracuna?! Pricas o zavisti kao smrnom grijehu, a sta je krada? Toliko je udruga u Kastelima i bez prostora i sredstava za rad. Zna se kako pojedinci dolaze do novca. Svaka cast za rad drustva ali niste vi jedini ni od glazbara ni od ambicioznih propalih poduzetnika koji bi sad ovako krpali kucni budzet.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5152)

  Gospodo ne kakite pricate o zderacini i pizdarijama a niko ne govori koliko provi imaju i do kad ljudi s posla dolaze dica iz skuli pa do 23 .Svaka cast Birnju i sve pohvale za nastupe natjecanja i za zderacinu.Samo naprid zasluzili ste zderat;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6116)

  sad se mogu i raspustit kad su se lipo uvalili po drzavnin firmama:)

  oko 2 godina prije
 • Prisidnik o nošnjama za gosta 3307 (Gost_4209)

  Osjećam se obavezan odgovoriti na vaše pitanje o odjeći u kojoj HGD "Biranj" nastupa.
  Rođen sam 1965 god pa znam da su se prve službene uniforme (od kada ja pamtim) Birnja (sive) šile početkom sedamdesetih godina, druge (modre) početkom osamdesetih i treće (nošnje) početkom devedesetih sa novcima koje je Društvo dobilo krajem osamdesetih. Dakle službene odore su šivane svakih desetak godina. Od tada nisu postojala sredstva za šivanje novog kompleta uniformi. Jedino smo malo nadopunili staru nošnju 2005 za koncert u HNK u Splitu kupnjom 34 košulje i 34 crvena pasa. Uniforme (nošnje) šivane prije 25 godina više ne odgovaraju ni stanjem, ni dimenzijama ni kvalitetom. Vjerujem da ni vi ne odjevate odjeću koja je za drugog šivana i stara je 25 godina. Crvene majice kao i bijele košulje su jednostavno rješenje dok od zajednice ne dobijemo sredstva za kupnju nove službene odore. A te velike pare koje smo dobili 1989 za šivanje tih nošnji dobila su i druga dva kaštelanska glazbarska društva.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2679)

  Opet triba lova od zajednice

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5569)

  A je je ugojila se vecina pojedinaca o dobre spize pa roba postala tisnaaa

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6237)

  Od onih za koje su uzimane mire i šivene nošnje prije 25 godin samo dva glazbara još danas sviraju, ni jedna cura. Jedan od ta dva je bokun krešija (20 kili), a drugi bome nije (biće zato šta stalno nosi bubanj).

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara