Croatian English French German Italian Spanish

TRADICIONALNO I VESELO
Na sam blagdan Božića, župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću i ove je godine ugostila orkestar hrvatskog glazbenog društva Biranj, koji su svojim sugrađanima poklonili tradicionalni Božićni koncert.

Članovi Birnja, pod ravnanjem maestra Jurice Karuze, izveli su cijeli niz skladbi, među kojima su se našle Božićne varijacije, Dakota, Straussova polka, Radetzky marš i druge skladbe u skladu s bagdanskim ozračjem.

Kao gošće HGD Biranj ove su večeri nastupile pjevačice Ksenija Varvodić Periš i Ana Benzon, zagrijavši dlanove publike, koja je često pustila i glas, izvedbama hrvatskih tradicionalnih božićnih pjesama, poput „U se vrime godišta“, „Radujte se narodi“, „Narodi nam se“, „Veselje ti navješćujem“ i drugih.

Foto: Ante Majić

Komentari (8)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_2166
Splicani ne ulazite u ovu ligu komentara , vaš rang je među općinska liga .
Gost_5135
Dobra promocija za klub iz Splita koji ne može ispasti iz lige od 7 sudionika jer nitko ne ispada -niže takmičenje nema.
Gost_6143
Pozdrav, da postoji u Sućurcu slična staza , nazvana je Azbestoza, međutim radi se o težoj stazi u disciplini downhill, ali da, Azbest...
Gost_8769
Sretan rođendan Judo klub Kaštela od bivših članova,ili kako bi trener Neno reka simpatizera i nesimpatizera
Gost_6219
Sram Vas bilo pišete o Splitu da bi se rugali ekipi koja je PET godina za redom prvak Hrvatske. Split to neće biti nikad a možda ni tad...