TRADICIONALNO U ŽUPNOJ CRKVI
U prepunoj župnoj crkvi Sv. Petra apostola u Kaštel Novom u ponedjeljak, 26. prosinca održao se tradicionalni božićni koncert na kojemu se okupljaju mješoviti i dječji zborovi, klape, vokalno-instrumentalni sastavi i razni solisti na orguljama.

Koncert je otvorio vokalno instrumentalni sastav „Anđeli“ iz Rudina, a potom im se pridružio dječji zbor župe sv. Petra apostola. Uslijedio je orguljaški blok u kojem je Ivana Beretin - Mornar Bachovom skladbom pokazala ljepota zvuka ovih orgulja u Kaštel Novom. Nakon nje slijedio je dječji zbor sv. Leopolda Mandića iz  Rudina pod vodstvom Anamarije Botić. Nakon njih publici se predstavio vokalno instrumentantalni sastav „Snaga vjere“ u kojem pjevaju mladi ove župe koji svakog četvrtka animiraju Euharistijsko klanjanje u župi.

Sljedeći orguljaški recital izvela je mlada orguljašica Josipa Leko, koja se trenutno usavršava na Muzičkoj akademiji u Leipzigu. Pretposljednji izvođači bili su pučki pivači Donjih Kaštela sa svojim voditeljom Stivenom Donkovom. Uz pratnju prof. Tomislava Leke na orguljama posljednji izvođač ove večeri bio je domaći župni mješoviti zbor sv. Petra pod ravnanjem Marija Žuvele.

Na koncu programa župnik don Darijo Čorić zahvalio je svim izvođačima izražavajući zadovoljstvo bogatstvom brojnih glazbenih sastava koji djeluju na području župe, te animiraju tjedna i nedjeljna liturgijska slavlja tijekom cijele godine, i pozvao sve vjernike da se uključe u intenzivniji život župne zajednice.    


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_1383)

  Prekrasan betlehem nikada nije bio ovako lijep!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4200)

  Koncert je bija super svaka cast

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5203)

  ae!

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara