Croatian English French German Italian Spanish

TRADICIONALNO U ŽUPNOJ CRKVI
U prepunoj župnoj crkvi Sv. Petra apostola u Kaštel Novom u ponedjeljak, 26. prosinca održao se tradicionalni božićni koncert na kojemu se okupljaju mješoviti i dječji zborovi, klape, vokalno-instrumentalni sastavi i razni solisti na orguljama.

Koncert je otvorio vokalno instrumentalni sastav „Anđeli“ iz Rudina, a potom im se pridružio dječji zbor župe sv. Petra apostola. Uslijedio je orguljaški blok u kojem je Ivana Beretin - Mornar Bachovom skladbom pokazala ljepota zvuka ovih orgulja u Kaštel Novom. Nakon nje slijedio je dječji zbor sv. Leopolda Mandića iz  Rudina pod vodstvom Anamarije Botić. Nakon njih publici se predstavio vokalno instrumentantalni sastav „Snaga vjere“ u kojem pjevaju mladi ove župe koji svakog četvrtka animiraju Euharistijsko klanjanje u župi.

Sljedeći orguljaški recital izvela je mlada orguljašica Josipa Leko, koja se trenutno usavršava na Muzičkoj akademiji u Leipzigu. Pretposljednji izvođači bili su pučki pivači Donjih Kaštela sa svojim voditeljom Stivenom Donkovom. Uz pratnju prof. Tomislava Leke na orguljama posljednji izvođač ove večeri bio je domaći župni mješoviti zbor sv. Petra pod ravnanjem Marija Žuvele.

Na koncu programa župnik don Darijo Čorić zahvalio je svim izvođačima izražavajući zadovoljstvo bogatstvom brojnih glazbenih sastava koji djeluju na području župe, te animiraju tjedna i nedjeljna liturgijska slavlja tijekom cijele godine, i pozvao sve vjernike da se uključe u intenzivniji život župne zajednice.    Komentari (3)

Dodaj komentar

0 / 1000 Ogranicenje dužine komentara
Vaš komentar mora biti dužine od 1-1000 znakova
pravilima komentiranja.

Zadnji komentari

Gost_1301
a štaćeš kada je tako na repertoaru meni ionako nije potreban
Gost_8580
Nijedna ustanova kojoj je vlasnik grad ne plaća najam kao ni mnoge udruge i slični.A što se tiče ove teme što se odjednom uhvatili di s...
Gost_7167
1740 a sta je to lose napisa 7202 Sad ovoga zriba jos i zalit
Gost_2161
bice jako tesko ostat u ligi,puno je igraca otislo,a i mic je otisa,a domazet i barac se vratili u primorac,neznan sto se to dogada,mil...