KAŠTELANSKO KAZALIŠTE U MKC
Dok kazališna publika još uživa u blagdanskom odmaranju, vrijedno rade glumci Kaštelanskog kazališta pripremajući predstavu, tzv. futuristički moralitet „Smrtni grijesi“ koju će izvesti ove subote, 7. siječnja, u 20 sati u Amfiteatru Doma mladih u Splitu.

Predstava problematizira eksponiranje djece kroz medije i devijacije potrošačkog društva, prema tekstu suvremenog austrijskog dramatičara Felixa Mitterera, te pod mentorskom režijom Roberta Raponje.

Felix Mitterer kroz sedam jednočinki od kojih svaka predstavlja jedan smrtni grijeh, na duhovit i šokantan način propituje kako će funkcionirati obitelj za pedesetak godina, potom što se događa kada roditelji djecu odgajaju i stvaraju na svoju sliku i priliku, te ih žele izložiti kroz medije kao svoje proizvode.

Mitterer u svojem bogatom dramskom opusu otvara najdublja pitanja i suočava publiku s onim što čovjek može postati u budućnosti ako dopusti da ga civilizacijski napredak i suvremena tehnologija udalje od njegove prave prirode i naruše intimnost življenja.
Kroz svoje likove promišlja potrošače, konzumente licenci i gotovih proizvoda, kao i ljude ranjene kroz nesporazume u odnosima, a istovremeno željne uspjeha i otkrivanja smisla postojanja.

Predstava „Smrtni grijesi“ premijerno je bila izvedena prošle godine u svibnju na 6. danima Kaštelanskog kazališta. Prvi put je izvedena 1999. godine u Innsbruku u Austriji, a Kaštelansko kazalište je prvo koje je dramu izvelo u Hrvatskoj. 


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_3350)

  Nisu smrtni nego GLAVNI grijesi (od kojih proizlazi sve zlo!!!)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3350)

  Nisam gledala pa ne znam je li se obrađuju glavni grijesi kao u Bibliji (i u filmu sa Brad Pittom) ili.....

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2139)

  Treba se suprostavit prekomjernom otkrivanju intime. Kako? Ugasite Fejsbuk.
  Tehnologija mora biti u službi čovjeka, a ne obrnuto.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara