hren
 

PORTAL VAM POKLANJA BESPLATNE ULAZNICE
Nakon istrage koju je provodio u Srbiji, BiH, istočnoj slavoniji te dalmatinskim otocima i prepunih dvorana u Kiseljaku, Vitezu, Belišču, Hvaru... (koje su samo su potvrda kvalitete ove urnebesne komedije) Pendrekmen stiže u Kaštela u subotu, 11. veljače u 20 sati u Kulturni centar u Kaštel Lukšiću.

Autorski projekt dvojice genijalaca, Ivana Lukića i Cvetina Aničića u potpunosti je uspio... Stvoren je PENDREKMEN, lik policajca-klauna koji zna sve. On je nenadmašan u sprječavanju terorizma kriminala korupcije... Njegove metode upotpunjene kulturom, uspravnim držanjem te životnom školom koju je prošao samo mu pomažu da u svakom građaninu vidi grešnika o zakonu. Majstor je u prerušavanju pa se i tokom predstave prerušava u mnoge likove današnje svakodnevice ali i samog običnog čovjeka. Pendrekmenov  neostvareni san je kako će ga jedan dan nazvat premijer i ponudit mu mjesto ministra policije. On je svjestan da mora učinit veliku stvar da mu se to dogodi. Zato i radi ovo što radi.

Ovo je treća autorska predstava Kazališta BESA (jedinog profesionalnog otočkog kazališta u RH) s kojom prvi put gostuje u Kaštelima. Kazalište BESA poznato je po ljetom kazališnom kampu na otoku Visu te radu u kojem spaja kazalište i permakulturu.

Glumac i autor Ivan Lukić je član Kaštelanskog kazališta od 2008. gdje je igrao u predstavama Keks i glad, Probudi se Kato, Miljenko i Dobrila, a gdje smo Ja i Ti, Nemoš pobjeć od nedjelje. Trenutno radi u kazalištu BESA sa otoka Visa (jedino profesionalno otočko kazalište) na raznim upravljačkim pozicijama. Pendrekmen je njegov peti autorski projekt.

Autor Cvetin Anićić diplomirani je lutkar i redatelj koji je dosada režirao preko 50 predstava širom regije. Diplomu je stekao na Nacionalnoj akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost (NATFIZ) Krsto Sarafov u Sofiji, odsjek lutkarstvo u klasi Bonju Lungova

Autori projekta:Cvetin Aničić i Ivan Lukić 
Pendrekmen: Ivan Lukić 
Oblikovatelj tona: Ivan Jurić 
Majstor rasvjete: Lucijan Roki 
Tehničar predstave: Ante Majić 
Kostimografi: Cvetin Aničić i Aleksandra Kudjelić 

Sat vremena smijeha i komičnih situacija „prikovat“ će vas za kazališnu stolicu dok će Vas genijalan preokret na samom kraju izuti iz cipela.

Nakon što je predstava pokazala kako ne trpi velike dvorane za kaštelansku izvedbu ograničit ćemo broj mjesta, a na Vama je da si osigurate ulaznice po cijeni od 30kn putem www.facebook.com/pendrekmente pozivom ili porukom na 095-568-3846. Blagajna će biti otvorena dva sata prije predstave.

Portal grada kaštela poklonit će vam 2 puta po dvije ulaznice a sve što trebate napraviti je poslati mail sa vašim imenom i prezimenom te ključnu riječ PENDREKMEN na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i pričekati petak kada ćemo objaviti imena dobitnika.

Vidimo se u kazalištu!


KOMENTARI: