hren
 

PREDSTAVA KAZALIŠTA BESA
Ove subote,11. veljače, sa početkom u 20 sati u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, odigrat će se predstava Pendrekmen kazališta Besa.

Autorski projekt dvojice genijalaca, Ivana Lukića i Cvetina Aničića u potpunosti je uspio... Stvoren je PENDREKMEN, lik policajca-klauna koji zna sve. On je nenadmašan u sprječavanju terorizma kriminala korupcije... Njegove metode upotpunjene kulturom, uspravnim držanjem te životnom školom koju je prošao samo mu pomažu da u svakom građaninu vidi grešnika o zakonu. Majstor je u prerušavanju pa se i tokom predstave prerušava u mnoge likove današnje svakodnevice ali i samog običnog čovjeka. Pendrekmenov  neostvareni san je kako će ga jedan dan nazvat premijer i ponudit mu mjesto ministra policije. On je svjestan da mora učinit veliku stvar da mu se to dogodi. Zato i radi ovo što radi.

Ovo je treća autorska predstava Kazališta BESA (jedinog profesionalnog otočkog kazališta u RH) s kojom prvi put gostuje u Kaštelima. Kazalište BESA poznato je po ljetom kazališnom kampu na otoku Visu te radu u kojem spaja kazalište i permakulturu.

Autori projekta: Cvetin Aničić i Ivan Lukić 
Pendrekmen: Ivan Lukić 
Oblikovatelj tona: Ivan Jurić 
Majstor rasvjete: Lucijan Roki 
Tehničar predstave: Ante Majić 
Kostimografi: Cvetin Aničić i Aleksandra Kudjelić 

Sretne dobitnice dva puta po dvije ulaznice su Lucija Čurković i Nataša Franičević. Ulaznice će vas čekati na blagajni, a trebate ih predignuti najkasnije pola sata prije početka predstave.

Ulaznice po cijeni od 30 kn možete kupiti na ulazu, a blagajna će biti otvorena dva sata prije predstave.


KOMENTARI: