GRADSKA KNJIŽNICA KAŠTELA
U povodu Svjetskog dana pripovijedanja  koji se obilježava 20. ožujka i Svjetskog dana poezije 21. ožujka, knjižničarke Gradske knjižnice Kaštela će u ponedjeljak, 20. ožujka u osam sati u OŠ "Ostrog" u Kaštel Lukšiću pripovijedati bajke učenicima OŠ "Ostrog", dok će učenici čitati dječju poeziju.

U odjelu GKK u K. Gomilici u ponedjeljak, 20. ožujka u 11 sati održat će se literarno-likovna radionica pod nazivom "Sedam pjesama - sedam razgovora". Djeca osnovnoškolskoga uzrasta će čitati i ilustrirati 7 pjesama Grigora Viteza, od kojih je svaka posvećena jednom od proljetnih cvjetova, te izraditi prigodni pano.
U istom odjelu će se u srijedu, 22. ožujka s početkom u 18 sati održati sastanak članica Čitateljskog kluba i razgovor o knjizi mjeseca (roman Mihaila Bulgakova  "Majstor i Margarita").

U Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starom u ponedjeljak 20. ožujka u 15 sati održat će se radionica "Ispričajmo priču" u suradnji s 1. D razredom OŠ prof. F. Lukasa i učiteljicom Sandrom Milić.
U srijedu, 22. ožujka u 17.30 sati u istom odjelu GKK održat će se igraonica  za djecu predškolskog uzrasta (čitanje brojalica uz igru).

U povodu Svjetskog dana poezije u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu u utorak, 21. ožujka u 17 sati održat će se “Kaštelanska zavičajna radionica” u sklopu koje će se učenici 4. razreda OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca predvođeni učiteljicom Mirjanom Draženović Sokol upoznati s pjesničkim stvaralaštvom sućuračkog pjesnika Miroslava Luketina Sarajčeva koji piše i stvara na kaštelanskoj čakavštini.


KOMENTARI: