PJESMOM KROZ KORIZMU
Predivno zdanje crkve Hrvatskih mučenika u župi Sv. Ilije u Čavoglavama, ove subote 18. ožujka ugostilo je dva pjevačka društva, HPD „Bijaćka vila“ iz Kaštela te Gradski pjevački zbor „Neuma“ iz Drniša.

Gospodin Božo Matić zajedno sa ostalim župljanima i fra Tomislavom Brekalom trudi se organizirati kulturna zbivanja u Čavoglavama, pa je tako za ovaj korizmeni koncert odlučio pozvati i Bijaćku vilu, koja je s veseljem prihvatila poziv.
Na repertoaru Bijaćke vile našla su se djela poput  gregorijanskog napjeva  Parce Domine, O Salutaris Hostia  Andrea Capleta, Popule meus Tomasa Luisa de Victorije, kao i popjevka iz kajkavske Hrvatske Tužna majko Isusova koja je izazvala najviše emocija kod slušatelja.
 Gradski pjevački zbor „Neuma“ iz Drniša predstavio se djelima Palestrine, Garau-a, Marzi-a, gregorijanskim napjevima, te obradama hrvatskih tradicijskih korizmenih napjeva.

Upravo ova dva zbora udružiti će snage i 29. ožujka u crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu, u okviru manifestacije „Večeri pasionske baštine“.

Na kraju koncerta prigodne poklone voditeljima zborova uručio je Marko Perković Thompson. U neformalnom druženju nakon koncerta Bijaćka vila prigodno je otpjevala  Zajčev „U boj, u boj“, iz razloga što je upravo ove godine 150. obljetnica nastanka i prvog izvođenja te skladbe, te obećala organizatorima da će doći ponovno nekom drugom prilikom.


KOMENTARI: