hren
 

PREDSTAVLJAJU HRVATSKU PUHAČKU GLAZBU
Hrvatsko glazbeno društvo Biranj u četvrtak putuje u talijansku Riva del  Gardu, gdje se od 7. do 9. travnja održava veliko međunarodno natjecanje amaterskih pučkih orkestara.

Natjecanje nosi naziv „Flicorno d'oro“ i smatra se, uz natjecanje u nizozemskom Kerkradeu, jednim od dva najveća europska natjecanja amaterskih puhačkih orkestara  pa ga se  često smatra i svojevrsnim europskim prvenstvenom.

Na natjecanju će nastupiti  45 orkestara iz cijele Europe, među kojima i najbolji orkestri iz Slovenije, Austrije, Hrvatske, Njemačke, Belgije, Švicarske, Španjolske, Italije i drugih država.
Natječu se u šest kategorija i to u u kategoriji „Excellent“  pet orkestara, u „Superioru“ četiri orkestra, u kategoriji  „1st“ 13 orkestara, u „2nd“ 11 orkestara, u „3rd“ 11 orkestara te u kategoriji „Youth“ 1 orkestar.

HGD „Biranj“  nastupit će u kategoriji  „2nd“ (seconda) i predstavlja Hrvatsku  kao prošlogodišnji  pobjednik državnog natjecanja.  Njihov nastup je u petak, 7. travnja u  15.30 sati.

Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati još i HPO Gradska glazba Imotski u kategoriji  „1st“ (prima).
O nastupima će odlučivati stručni ocjenjivački sud, koji broji sedam članova, a čine ga vrhunski kompozitori, dirigenti i solisti iz Europe, Amerike i Azije.


KOMENTARI: