hren
 

SEDMO MJESTO U SVOJOJ KATEGORIJI
Hrvatsko glazbeno društvo Biranj u dugom dijelu prošlog tjedna boravilo je u talijanskom mjestu Riva del Garda, gdje su, uz gradsku glazbu Imotski, predstavljali hrvatske orkestre na natjecanju "Flicorno d'oro", osvojivši ukupno sedmo mjesto u svojoj kategoriji.

Biranj je na nastupu odsvirao tri pripremljene kompozicije, Hugensov "Coral", Pettinatov "Rubus adventure" i de Haanovu "Dakotu", a nastupili su u kategoriji „2nd“, koja je četvrta težinska kategorija po redu.
Za svoju izvedbu ocijenjeni su sa 80,54 % bodova, osvojili srebrenu plaketu te ukupno sedmo mjesto u svojoj kategoriji.

Na natjecanju je iz Hrvatske nastupila i HPO "Gradska glazba Imotski" u kategoriji „1st“, trećoj po redu težinskoj kategoriji, a osvojili su 91,42 % bodova, zlatnu plaketu i treće mjesto u svojoj kategoriji.

Ukupni pobjednik natjecanja i dobitnik trofeja "Flicorno d'oro" je orkestar Civica filarmonica di Lugano iz Švicarske koji su nastupili u najvišoj kategoriji, "Excelent", a kvalitetom izvedbe nisu zaostajali ni drugi orkestri u toj kategoriji,  kao i orkestri iz kategorije "Superior“.

Boravak u Italiji i odmor od natjecateljskih obveza, članovi Birnja iskoristili su i za nekoliko izleta u turističke gradiće na jezeru Garda, posjetili su zabavni park Gardaland, a na povratku kući posjetili su i Veneciju te njene znamenitosti.

- Svojom veselošću i dobrim muziciranjem te primjerenim ponašanjem u svakom pogledu, mislimo da smo na dostojan način predstavili svoja Kaštela i svoju Hrvatsku. Ovom prigodom zahvaljujemo se Gradskoj upravi Kaštela i gradonačelniku, Zračnoj luci Split - Kaštela i Ministarstvu kulture RH na pomoći i podršci u realizaciji ovog velikog projekta – poručili su po povratku u Kaštela glazbari Birnja.

Cjelovite rezultate natjecanja možete pogledati OVDJE


KOMENTARI: