RADIONICA U KAŠTELANSKOM KAZALIŠTU
I dok su njihovi ukućani odrađivali posljednje pripreme za obilježavanje Uskrsa, nekolicina najmlađih Kaštelana vrijeme je provela u Kulturnom centru, gdje su sudjelovali u radionici . bajkaonici pod nazivom Maštaonica, koju je za njih organiziralo Kaštelansko kazalište.

Ovu zanimljivu radionicu, glumačko – dramski projekt  namijenjen prvenstveno djeci od 7 do 11 godina starosti, u koju su se mogli uključiti i nešto mlađi te stariji, vodila je  dramska pedagoginja Jasmina Žiljak Ilinčić.
Djeca su uz voditeljicu radionice imala priliku sudjelovati u igri animacije te poslušati bajku koju im je na dramatski način ispričala voditeljica.
Nakon slušanja bajke uslijedila su pitanja i razgovor, pri čemu su djeca imala priliku razmišljati i maštati, a potom su sudjelovali u kratkim dramskim igrama, razvijajući suradnju, kreativnost i rad u grupi.

Osim što joj je bio cilj razvijati kreativnost kod djece, doživjeti bajku na jedan drugi način, bila je ovo prilika i da se djeca usmjere ka važnosti čitanja.
Zadovoljna lica najmlađih Kaštelana, na kraju radionice, dovoljan su dokaz da su djeci, unatoč svim modernim tehnologijama kojima se služe,  klasične bajke i danas  potrebne i zanimljive.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: