KONCERT NAJBOLJIH DRUŠTAVA, ANSAMBALA, UMJETNIKA
Članovi Hrvatskog glazbenog društva Biranj ovog se tjedna pripremaju za sudjelovanje na najreprezentativnijoj manifestaciji od državnog značaja najboljih predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj „Razglednica 6“, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, koja će se održati u nedjelju 30. travnja, u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu,  s početkom u 19 sati.

U programu "Razglednice 6",  pod redateljskom palicom Nine Kleflin u nedjeljnoj večeri predstavit će se najbolja hrvatska amaterska dramska studija i studija za izvedbene umjetnosti, kazališne družine, glazbena društva, pjevački zborovi, skupine i ansambli, tamburaški, harmonikaški i mandolinski sastavi i orkestri, kulturno umjetnička društva, likovni umjetnici i književnici iz Čakovca, Donje Bistre, Donjeg Lapca, Draganića, Dubrave, Dubrovnika, Ivaneca, Kaštel Lukšića, Kupljenova, Ogulina,  Poreča, Tribunja, Vele Luke i Zagreba.
Svi predstavnici kulturno-umjetničkog amaterizma prošli su brojna natjecanja, koja su trajala tijekom cijele godine diljem Hrvatske, a uz stručni odabir žirija samo najbolji od njih imat će priliku prezentirati se na velikoj pozornici u Lisinskom.

Hrvatsko glazbeno društvo Biranj, pod ravnanjem Jurice Karuze, imat će priliku nastupiti na samom početku, kada će zajedno sa  pjevačkim zborom Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca izvesti hrvatsku himnu.
Osim himne, kaštelanski glazbari predstavit će se i s nagrađivanom izvedbom skladbe  P.U.H. Ivana Božićevića,

Pokrovitelji „Razglednice 6“ su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te Ministarstvo kulture RH.


KOMENTARI: