hren
 

EDUKATIVNA MUZEJSKA AKCIJA MUZEJA GRADA KAŠTELA
U povodu Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja, u okviru edukativne muzejske akcije i nagradne igre Hrvatskog muzejskog društva, u Muzeju grada Kaštela održavati će se  muzejski projekt pod nazivom Izložba, slikovnica i radionica - živa slikovnica ''Priča o Kaštel Lukšiću''. 

Na nivou cijele Hrvatske ovogodišnji naziv zadane teme edukativne muzejske akcije je ''Tajne''. Muzej grada Kaštela se i ove godine uključio u akciju s vlastitim projektom koji će biti realiziran krajem travnja i  u svibnju. Za tu svrhu tiskana je edukativna ilustrirana slikovnica Priča o Kaštel Lukšiću. Trideset kolor ilustracija u slikovnici nastale su na osnovi autentičnih muzejskih eksponata, povijesne arhivske građe i arhitekture Kaštela i Kaštel Lukšića. Ona je na neki način interpretacija dijela stalnog muzejskog postava i mjesta Kaštel Lukšića od 16. stoljeća do današnjeg vremena. Autor projekta je Mario Klaić, a ilustracije je izradio Zoran Perdić Lukačević. Slikovnica je namijenjena ranome učenju povijesti i umjetnosti.

Projekt Pedagoškog odjela muzeja osmišljen je i izrađen za djecu vrtićke dobi, a prvenstveno za učenike trećih i četvrtih razreda osnovne škole koji tada u školi uče o zavičaju i njegovoj povijesti. Namijenjen je također i za starije učenike kao i za odgajatelje, učitelje, nastavnike, pedagoge kao jedan od dodatnih ponuđenih oblika rada s djecom, ali i za sve znatiželjne. Djeca uz slikovnicui gledanje pomno izrađenih ilustracija, fotografiranjem u ilustriranim kulisama moći će doznati kako su ljudi u Kaštelima nekada živjeli, što su radili, jeli, kako su se odijevali. Učiti će o izgradnji kaštela, razlozima njegove gradnje, obrani, njegovom nekadašnjem i današnjem izgledu, namjeni, o plemićkim i pučkim obiteljima...

Uz slikovnicu su dodatno pripremljeni brojni prateći promotivni i edukativni materijali (pedagoški listići, bojalice, mozgalice, slagalice - puzzle, majice, straničnici - bookmarkeri, magneti, šalice, kulise žive slikovnice...) s kojima će mladi posjetitelji moči učiti zabavljajući se.

Tajanstvenu prošlost Kaštela upoznati ćemo: pričom, izložbom ilustracija, slikovnicom, razgledanjem muzeja ili fotografiranjem u kulisama ilustracija iz slikovnice u prirodnoj veličini. Ovom prigodom sve je to zamišljeno i pripremljeno u Muzeju grada Kaštela te stoga dođite – pozivaju Vas iz Muzeja.

Postanite i Vi lik iz slikovnice i dio buduće male tajne ovog mjesta! Za sve posjetitelje izložbe i muzejske radionice ulaz je besplatan.

Mjesto održavanja izložbe i radionice:Muzej grada Kaštela, Kaštel Vitturi

Vrijeme održavanja radionica:travanj – svibanj 2017. godine, svaki četvrtak od 9 do 11 sati

Poželjna dob:od 6 do 11 godina, a dobro su došli i oni stariji koji ih vode

Prijava: potrebno je prijavit se na telefon (021) 260 245

Maksimalni broj osoba po jednoj radionici:20 osoba

Ulaz:besplatan

Promocija izložbe, slikovnice i radionice:Kaštel Vitturi, 18. svibnja (Dan muzeja) u 12 sati


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij