U ZAGREBAČKOM LISINSKOM
Glazbari HGD Biranj proteklog su vikenda boravili u Zagrebu, gdje su u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" sudjelovali na središnjoj godišnjoj manifestaciji hrvatskog kulturno umjetničkog amaterizma "Razglednica 6".

Na ovoj manifestaciji nastupila su sva najbolja hrvatska amaterska društva, a Biranj je ostvario sudjelovanje na koncertu kao prošlogodišnji pobjednik državnog natjecanja u Novom Vinodolskom.

- U zadnjih 25 godina nastupili smo na brojnim značajnim hrvatskim pozornicama kao što su Klovićevi dvori, Muzej Mimara, Dom hrvatske vojske, Zrinjevac, Jelačićev trg, splitski HNK, crkva Gospe od zdravlja, Dom hrvatske mornarice, Prokurative, Riva, Pjaca pa čak i u više navrata poljudski stadion, ali nikada do sada nismo nastupili u hramu hrvatske glazbe dvorani "Lisinski". Ta želja nam je sada na najljepši način ispunjena – kazali su glazbari.

Pred nešto više od 1500 gledatelja, Biranj je odsvirao hrvatsku himnu "Lijepa naša", zajedno s čakovečkim pjevačkim zborom "Josip Štolcer Slavenski", nakon čega su samostalno izveli djelo "P.U.H." Ivana Božičevića, za čiju izvedbu su prošle godine dobili nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu hrvatskog djela.

Foto: HSK


KOMENTARI: